Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Elevkoordinator till Augustenborgsskolan

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som elevkoordinator bidrar du till att skapa en lugn och trygg lärandemiljö både i klassrum och på raster. Du samarbetar med berörda lärare, andra elevkoordinatorer och elevhälsan. Som elevkoordinator handleder du, informerar, coachar, lyssnar och stödjer elever både i studiesituationer, rastaktiviteter och lekar, på individ- och gruppnivå. Du utbildar och stöttar elever i deras sociala kompetens och utveckling, dels genom att hålla i olika rastaktiviteter, med fokus på social färdighetsträning.

Du utmanar elever att ta egna initiativ, utvecklar sina intressen och ta ansvar för sig själv och andra. Du arbetar förebyggande och främjande kring värdegrundsarbete kopplat till likabehandlingsplanen på skolan. Som elevkoordinator hanterar du konflikter, utreder och sedan följer upp. Du håller också en del möten med vårdnadshavare. En del av arbetet är att främja närvaro och ha kontakt med vårdnadshavare. Som elevkoordinator jobbar man för elevernas trygghet på skolan som generar studiero. Övriga arbetsuppgifter kopplade till skolans verksamhet kan tillkomma. Du är en god vuxen förebild i skolan som normerar genom att ha ett vårdat språk och har ett respektfullt sätt mot både elever och vuxna.

Kvalifikationer

För uppdraget adekvat högskoleexamen inom till exempel pedagogik, hälsa eller beteendevetenskap. Erfarenhet av arbete med barn och unga 13-16 år är ett krav. Uppdraget kräver att du har kunskap kring dokumentation samt har förmågan att arbeta självständigt i uppdraget, både vad gäller planering och genomförande. God insikt och kunskap kring skolans styrdokument krävs för tjänsten.

Kunskap om förutsättningarna för elever i behov av särskilt stöd är ett krav. Mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor i skolan.

Om arbetsplatsen

Augustenborgsskolan är en F-9-skola i Malmös södra innerstad med ca 700 elever. Vi är en mångkulturell skola med elever och personal från alla världens hörn. Här finns nyfikna elever med stor lust att lära. På vår skola arbetar vi i arbetslag tillsamman med kompetenta och drivna kollegor. Du får en verksamhetsnära skolledning som förväntar sig att du tar ansvar.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast/Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg – Belastningsregistret. 

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.

Kontaktperson

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 augusti 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren