Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Elevkoordinator 7-9 till Söderkullaskolan

Publiceringsdatum
07 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Till Söderkullaskolan söker vi dig som är engagerad och som gillar att vara med och påverka och förändra i en dynamisk verksamhet. Hos oss kan du göra skillnad! I ditt uppdrag som elevkoordinator ingår att ansvara för rasthallen samt att vara aktiv i elevgrupper under skoldagen. Du stödjer och motiverar elever, både på grupp- och individnivå, samt verkar för god arbets- och lärandemiljö för eleverna. I samverkan med lärare, elevhälsan och annan personal arbetar du strukturerat för att utforma och utveckla en tryggare skolmiljö för alla elever. Du kommer även vara en nyckelperson i vårt närvarofrämjande arbete samt hanteringen av kränkningsärenden. Du måste vara skicklig på att både förebygga och hantera konflikter och slagsmål mellan elever. Elevkoordinatorn arbetar med skolans värdegrund och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Vi behöver någon som möter eleverna hela skoldagen, som vet vad som har hänt igår, på lunchen, i korridorerna, osv. Någon som kan skapa och bibehålla goda och trygga relationer utan att göra avkall på skolans regler. Hos oss ska du aldrig känna dig ensam i ditt uppdrag. Även om du är den enda elevkoordinatorn på 7-9 så kommer du att jobba nära våra tre lärarassistenter och våra lärare. I detta ingår coachande samtal, medling mellan elever, lyssna och ge råd, möten med vårdnadshavare samt att samarbeta med socialtjänsten och polisen. För oss är det viktigt att du är flexibel utifrån att uppgifterna kan se väldigt olika ut varje dag. Du måste helt enkelt vara beredd på att det kan svänga snabbt och då anpassa dig utan att fastna i tidigare rutiner och tillvägagångssätt. Du har auktoritet och pondus men ett lågaffektivt förhållningssätt. Du är trygg i dig själv, har en god självinsikt samt delar Malmö stads värdegrund. Andra arbetsuppgifter kopplade till skolans verksamhet kan tillkomma. Tillsammans skapar vi en verksamhet som möter skolans elever och vårdnadshavare på bästa sätt utifrån deras behov!

Kvalifikationer

Du som söker har adekvat högskoleexamen inom till exempel pedagogik, hälsa eller beteendevetenskap. Erfarenhet av arbete med ungdomar 13-16 år, gärna i skola är ett krav

Uppdraget kräver att du har kunskap kring dokumentation samt har förmågan att arbeta självständigt i uppdraget, både vad gäller planering och genomförande. Även krav kring god insikt och kunskap kring skolans styrdokument. Kunskap om förutsättningarna för elever i behov av särskilt stöd är ett krav. Mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som elevkoordinator eller motsvarande uppdrag. 

Välkommen med din ansökan!  

Om arbetsplatsen

Söderkullaskolan är en F-9 skola i södra Malmö där våra ca 900 elever står i centrum. Vi arbetar för ett gott arbetsklimat som stimulerar elevernas motivation, ansvarstagande och lust att lära. Pedagogerna arbetar i arbetslag där mentorskap, planering, genomförande, bedömning och analys av data är centrala delar. Vi vill att Söderkullaskolan ska vara varje elevs bästa skola där alla elever får ett lärande, känner trygghet och får en god framtidstro. I årskurs 7-9 har vi spetsklass i engelska med nationell intagning.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast/Enligt överenkommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg – Belastningsregistret. 

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.

Kontaktperson

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 augusti 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren