Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Arbetsspecialist IPS med metodstödjaruppdrag

Publiceringsdatum
18 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vill du stötta personer med psykisk funktionsnedsättning i deras arbetsliv? Är du bra på att skapa, utveckla och underhålla relationer med deltagare, nätverk och arbetsgivare? Brinner du för ett återhämtningsinriktat arbetssätt och vill du arbeta i ett integrerat team för nyinsjuknade i psykos tillsammans med psykiatrin? Har du arbetat som arbetsspecialist inom IPS och vill ta nästa steg? Gillar du metodutveckling och att stötta kollegor i sitt arbete? Då kanske du är den vi söker!

Tjänsten innefattar ett delat uppdrag 50% som arbetsspecialist enligt IPS-metoden och 50% som metodstödjare. I uppdraget som metodstödjare kommer du i samarbete med sektionschefen ansvara för att kvalitetssäkra verksamhetens IPS-arbete genom att bland annat stödja IPS-kollegor i det dagliga arbetet, hålla i grupphandledning och reflektionstid samt ansvara för programtrohetsmätning i verksamheten. Du kommer även ingå i ett nationellt handledarnätverk där ni tillsammans hanterar utvecklingsfrågor avseende IPS i svensk kontext.

Som arbetsspecialist arbetar du enligt IPS-modellen för att stödja personer med psykisk funktionsnedsättning att söka, finna, få och behålla ett arbete på den öppna arbetsmarknaden. Arbetssökandet grundar sig på individens val. Intresse och arbetserfarenhet kartläggs för att kunna bistå den arbetssökande att finna en lämplig arbetsgivare. I ditt arbete som IPS-arbetsspecialist tar du många kontakter med arbetsgivare för att möjliggöra för deltagarna att få ett arbete. I arbetet ingår även stöd i studier.  

Du arbetar i ett integrerat team i nära samarbete med teamkollegor från Region Skåne. Teamet utgår från Påskliljegatans mottagning för nyinsjuknade i psykos (NIP). NIP-teamets uppdrag är att ge nyinsjuknade i psykos och deras närstående snabbt och kvalificerat stöd i den kris som insjuknandet innebär. Teamets insatser fokuserar på kris- och familjeinterventioner, bedömning, utredning samt fortsatt behovsanpassad behandling och rehabilitering. Ett nära samarbete finns med heldygnsvården som har åtta vårdplatser, NIP-avdelning 25, som ligger i samma hus. NIP-teamet består av 15 medarbetare med olika yrkesbakgrund.

Kvalifikationer
Krav:
  • Högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning, exempelvis socionom eller arbetsterapeut eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med IPS för personer med psykisk ohälsa, beroendeproblematik och/eller samsjuklighet. 
  • Utbildning i Individuell placering och stöd (IPS).
  • God svenska och engelska i såväl tal som skrift.
  • Kan cykla, med hela Malmö som geografiskt område.
Meriterande:
  • God kunskap kring återhämtningsinriktat arbetssätt.
  • Erfarenhet av att arbeta i en integrerad verksamhet.
  • I rollen som arbetsspecialist ställs stora krav på lyhördhet för deltagarnas behov och förmågor. Du behöver kunna samarbeta med de myndigheter som är nödvändiga för att föra processen framåt, vilket kräver krav på god samarbetsförmåga och kunskap om respektive myndighets regelverk.
  • Arbetat i samordnande/handledande/stödjande roll i ditt arbete eller är utbildad till supervisor inom IPS-metoden eller SE.

Du är prestigelös, lyhörd och flexibel. Du tycker om att arbeta i ett team där du delar med dig av din kunskap och tillvaratar teamets kompetens för att tillsammans ge deltagaren det bästa stödet.

Arbetet är självständigt och förutsätter att du har en god initiativkraft, är resultatorienterad, flexibel, uthållig och har en god förmåga att hitta nya vägar och kreativa lösningar i ditt arbete. Du är en social person som har lätt för att knyta nya kontakter, då mycket av ditt arbete kommer att handla om att engagera och intressera olika arbetsgivare, aktörer och företag och skapa goda samarbeten med dessa. Sist men inte minst är du van vid att jobba både i team och självständigt och har en mycket god förmåga att bygga allians med deltagarna. Du känner dig bekväm med att leda och driva förbättringsarbete och stötta andra i sin roll som arbetsspecialist.

Vi ser gärna att du har körkort.

Om arbetsplatsen

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare samt hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning i 6 månader med goda möjligheter till förlängning
Omfattning:100%
Antal tjänster:1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Rekrytering sker löpande.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren