Hoppa till innehåll
Emploid logotyp

Quality Control Technician - Bona AB

Ansök nu
Om rollen

Emploid har fått förnyat förtroende, och hjälper nu Bona att hitta en Quality Control Technician! Bona är världsledande i tillverkning av golvlacker och teamet på kvalitetslabbet är en nyckelfunktion för att säkerställa att denna kvalitet upprätthålls och fortsatt ligger i framkant.

I rollen som Kvalitetstekniker kommer du i huvudsak köra rutinanalyser på alla produkter Bona producerar samt på råmaterial. Du kommer att arbeta med analysmetoder så som FTIR, GC, partikelstorleksbestämning och titrering. Dessutom kommer du utföra praktiska tester för att utvärdera egenskaper så som skumning och utflyt. Bonas stolthet över sina produkter genomsyrar hela verksamheten, där du kommer få möjlighet att vara högst delaktig i att ständigt förbättra och effektivisera arbetet. Du kommer ha ett väldigt nära samarbete med produktionen för att på bästa sätt säkerställa att den dagliga driften fungerar samt för att lösa problem som uppstår.

Mer konkret innefattar tjänsten:
  • Utföra kemiska analyser på produktprover och råmaterial
  • Dokumentation av arbetet
  • Nära samarbete med produktionen samt dina närmsta kollegor
  • Vara delaktig i det löpande förbättringsarbetet
Om dig

Vi söker dig med en inneboende nyfikenhet, som vill veta hur saker och ting hänger ihop och som tar på dig detektivhatten när du inte har svaren du söker. Du har en hög nivå av ansvarskänsla och är mån om att det arbete du gör blir bra och rätt. När du får arbeta nära kollegor och andra avdelningar trivs du som bäst, där du har respekt inför att ni arbetar på gemensamma ytor och att verksamheten är avhängig av er gemensamma insats. Bona är ett bolag som tar emot idéer och förslag med öppna armar, och denna möjlighet nyttjar du gärna genom att engagera dig i diskussioner och lyfta dina tankar. Trots att du har det nära samarbetet med produktionen arbetar du bitvis ensam på labbet - därför har du förmågan att självständigt driva ditt arbete framåt och ta initiativ för att komma till beslut.

För tjänsten är det krav med:
  • Eftergymnasial utbildning som BMA, läke-, och livsmedelstekniker, inom kemi eller motsvarande
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
  • Kunskaper i kemiska analyser, antingen genom utbildning eller arbetslivserfarenhet
Följande är meriterande:
  • Erfarenhet av arbete på labb, gärna mot processindustrin
  • Erfarenhet från färg-, eller lackbranschen
  • Erfarenhet av att arbeta med SAP som affärssystem
Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Plats: Malmö

Omfattning: Heltid

Arbetstider: 3-skift, måndag-fredag 06.00-14.00, 08.00-16.00, 14.45-21.45

Lön: Enligt överenskommelse

Bakgrundskontroll kommer genomföras på de kandidater som går vidare i processen.

Om du har frågor om tjänsten ber vi dig att maila ansvarig rekryterare Anna Svensson på anna.svensson@emploid.se. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: QC, QC-analytiker, QC-kemist, analytisk kemist, kvalitetstekniker, kvalitetskontrollant, QC-tekniker, kvalitet, kemist, kemi, analys, labb, produktion, rekrytering, Malmö, Lund, Trelleborg
Emploid logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 augusti 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bona är ett drygt hundraårigt familjeägt företag grundat 1919. Idag är de en global koncern med koncernledning i Malmö, dotterbolag i 17 länder och fabriker i Malmö, Tyskland och USA. De är aktiva i mer än 80 länder och de omsätter över 3 miljarder kronor. I Malmö är de totalt 150 medarbetare, och internationellt 700.

Bona lägger ner sin själ i att ta fram det bästa i världens alla golv. De har ett komplett produktsystem för golvets hela livslängd, från installation till underhåll, rengöring och renovering. De utvecklar och tillverkar lacker, limmer, oljor, rengöringsprodukter och slipmaskiner. Deras produkter säljs till såväl hantverkare och parkettfabriker som direkt till konsumenter.

Genom sina värderingar passion, performance och pioneering bygger de sitt samarbete med affärspartners, kunder och medarbetare. Bona har ett starkt fokus på säkerhet, hälsa, miljö, kvalitet och långsiktig hållbarhet, och är ett ISO 9001-, 14001- och 45001-certifierat företag.

Besök gärna Bonas hemsida: www.bona.com