Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Energikonsult till Solenco

Publiceringsdatum
17 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du erfarenhet inom energieffektivisering av fastigheter eller är certifierad energiexpert (CEX) för komplexa byggnader? Har du alternativt flerårig erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen inom automation eller installation och vill utveckla din sakkunskap inom energi? Solenco är ett konsultbolag inom energi och miljö som erbjuder långsiktiga och flexibla helhetslösningar till sina kunder. Hos Solenco erbjuds du en social och självständig roll med mycket frihet att påverka och leda dina uppdrag; från kartläggning till utförande och uppföljning. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Solenco.

Om företaget



Med hållbarhet som vår ledstjärna är Solenco konsultbolaget som fokuserar på de långsiktigt mest flexibla och lönsamma lösningarna. Våra verksamhetsområden är huvudsakligen inom installationer för både fastigheter och process/tillverkningsindustrin samt miljöcertifiering av fastigheter. Våra typiska uppdrag innefattar miljö/hållbarhetscertifieringar, fastighetsautomation, mätning av media, driftoptimering och energieffektivisering. Med många års erfarenhet och en bred kompetens inom flertalet industrisegment hjälper vi våra kunder med kompletta kartläggningar av processlinjer- och installationer.

Genom att jobba med helhetslösningen i fokus får vi överblick över hur alla delar samverkar i projektet och kan på så vis optimera den slutgiltiga lösningen. Alla beslut är välgrundade, kostnadseffektiva och stämmer med verkligheten. Med en bred kunskapsbas och lång erfarenhet av många olika processer/projekt är vi övertygade om att vi kan hitta den optimala lösningen efter varje projekts förutsättningar.

Arbetsuppgifter

Solenco nysatsar inom affärsområdet Energi och riktar sitt erbjudande inom energieffektivisering mot kommersiella fastigheter. Huvudansvaret i rollen som Energikonsult inom kommersiella fastigheter är självständig uppdragsledning i projekt som innefattar kartläggning, behovsanalys och energiberäkning för energieffektivisering av kommersiella fastigheter. Du tar ett stort ägandeskap för dina uppdrag; från behovsanalys till utförande av projekt och uppföljning av business case. Du följer med och samverkar med din kund i alla faser i projekten. Du samarbetar löpande med kollegor inom alla affärsområden, särskilt Miljö, och i mer komplexa uppdrag, i Sverige liksom utomlands, arbetar du ofta tillsammans med en kollega för bästa möjliga leverans. Tjänsten innefattar två till tre dagars resande med övernattning per månad.

* Uppdragsledning och projektledning.
* Energideklarationer på kvalificerad nivå.
* Energiberäkningar i IDA ICE; ett innovativt och beprövat simuleringsverktyg för detaljerade dynamiska flerzons- och helårsstudier.
* Energianalyser i fastigheter.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Högskoleingenjörs- eller civilingenjörsutbildning med inriktning byggteknik / energi eller motsvarande tekniska kunskaper införskaffade genom relevant arbetslivserfarenhet.
* Flerårig erfarenhet inom bygg och fastighetsbranschen; inom energiområdet eller automation eller installation (VVS).
* Meriterande om certifierad energiexpert för komplexa byggnader (kvalificerad).
* Meriterande om erfarenhet av simuleringsverktyg, så som IDA ICE.
* Du behärskar svenska i tal och skrift.
* B-körkort och tillgång till egen bil.

Som person drivs du av att lära dig och utvecklas i ditt arbete. Du har förmågan att tänka utanför boxen och är ofta den som kommer med andra infallsvinklar och föreslår nya tillvägagångssätt. Du får energi av att umgås med nya människor, trivs bäst i sociala situationer och gillar att ha många kontaktytor. I rollen som Energikonsult pratar du dagligen med kunder och du räds inte för att ta första steget till ett samtal. Du samarbetar dagligen med dina kollegor, både i och utanför det egna teamet vilket du uppskattar. Du lyssnar gärna på vad andra har att säga och du tycker att resultatet blir som bäst när ni jobbar tillsammans. I den här rollen förväntas du ta mycket eget ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt, och det också är i en sådan roll som du trivs bäst. När du säljer in Solencos tjänster är du övertygande och har förmågan att förmedla den positiva påverkan som dessa kan åstadkomma för just den kundens verksamhet.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 juli 2024 (45 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.