Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Inköpschef

Publiceringsdatum
10 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Nu söker vi en inköpschef till Peab, region Bygg Syd. Du kommer att spela en viktig roll i vår verksamhet och tillsammans ska vi fortsätta driva och utveckla vår verksamhet framåt.

Vi är cirka 250 medarbetare och driver många intressanta byggprojekt i Skåne och Blekinge. Uppdragen varierar mellan nyproduktion, renovering samt om- och tillbyggnad. Placeringsort är Malmö.

Om tjänsten

Som inköpschef hos oss har du övergripande ansvar för utveckling, styrning och uppföljning av inköpsarbetet inom regionen och du medverkar i utvecklingen av inköpsarbetet för affärsområdet. Du ingår i regionens ledningsgrupp, inköpsgrupp och rapporterar till regionchefen.

Därutöver är du chef för cirka 10 inköpare i regionen som du utvecklar och stöttar i deras dagliga arbete samt tillser att vi arbetar enligt företagets uppsatta rutiner.

I din befattning ingår bland annat:

  • Ansvar för att regionens inköpare genomför inköp enligt Peabs verksamhetsledningssystem samt regler, rutiner och policys
  • Övergripande ansvar för utveckling, styrning och uppföljning av inköpsarbetet inom regionen
  • Budgetansvar för regionens inköpsorganisation, enligt direktiv från regionchef
  • Personalansvar för regionens inköpare
  • Ansvar i enlighet med arbetsmiljödelegering från regionchef
  • Säkerställa att regionens inköpsarbete bedrivs i enlighet med Peabs företagspolicy. Ansvar för att i samverkan säkerställa att rätt miljökrav tas omhand i inköpsavtal samt att dessa efterlevs.


Kravprofil
Du har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning, alternativt en kvalificerad inköpsutbildning på högskolenivå eller från yrkeshögskola. Vidare ser vi gärna att du har hög byggjuridisk och mycket hög inköpsteknisk kompetens, samt några års erfarenhet från inköpsarbete, även internationella inköp. Det är meriterande med erfarenhet av inköpsarbete från byggbranschen.

Du har god handlingsförmåga, goda ledaregenskaper och kan delegera ansvar. Är affärsmässig och målinriktad i ditt agerande, kommunikativ och social och tycker om de administrativa delarna av arbetet.

Körkort B är ett krav då resor i tjänsten förekommer.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Olle Olsson, regionchef Bygg i region Syd, 0733 374390, olle.olsson@peab.se.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juli 2024 (45 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.