Hoppa till innehåll
Orkla logotyp

Demand Planner till Orkla Foods

Publiceringsdatum
09 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du arbeta i en nyckelroll inom en marknadsledande organisation där din analytiska förmåga och kommunikationsskicklighet gör skillnad? Har du tidigare erfarenhet av prognos- och planeringsarbete? Då kan rollen som Demand Planner hos Orkla Foods vara den perfekta tjänsten för dig!

Om tjänsten
Som Demand Planner hos Orkla Foods kommer du att spela en avgörande roll i att förutse och förstå efterfrågan för våra produkter. Ditt ansvar kommer att innefatta att analysera efterfrågemönster, skapa noggranna prognoser och säkerställa att dessa prognoser kommuniceras effektivt inom organisationen. Du kommer att samarbeta nära med vårt sälj- och marknadsteam för att omvandla insikter till väl underbyggda planer samt med våra produktionsplanerare för att garantera en smidig produktion och leverans av våra varor.

I denna roll ingår du i vår Supply Chain-avdelning, där du blir en del av ett team bestående av tre Demand Planners och rapporterar direkt till Demand Planning Manager. Du kommer att ha tät dialog med olika funktioner inom och utanför Supply Chain-avdelningen för att säkra att hela kedjan fungerar optimalt.

Som Demand Planner kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att inkludera:

  • Värdering och uppföljning av prognoser: Analysera marknadsdata och feedback från säljteamet för att utveckla och förbättra prognoser.
  • Ledning av Sales & Operation Planning-processen: Driva delar av processen för att optimera sortimentet och fånga upp marknadsinsikter.
  • Samarbete med produktionsplanerare: Arbeta nära våra produktionsplanerare för att säkerställa att efterfrågan matchar produktionen.
  • Avvikelsehantering och systemanalys: Använda systemverktyg och rapporter för att kontinuerligt förbättra prognossäkerheten.
  • Vidareutveckling av IT-stöd: Utveckla och underhålla IT-stöd för prognosprocessen med fokus på analys och visualisering.
  • Prognostisering och uppföljning av säsongsprodukter: Samarbeta med marknad/säljorganisation och Supply Chain KAM för att hantera säsongsvariationer och nyheter.
  • Delta i förbättringsprojekt: Engagera dig i projekt som syftar till att förbättra prognossäkerhet, leveranssäkerhet och minska matsvinn.

Tjänsten är placerad på Orkla Foods i Centrala Malmö. Arbetstiderna är förlagda dagtid under måndag till fredag.

Om dig
Vi söker dig som är en skicklig kommunikatör och har förmågan att bygga och underhålla ett brett kontaktnät. Du har en stark affärsförståelse med ett intresse för hela värdekedjan och är både analytisk och strukturerad.

Vi tror att du har en utbildning som civilingenjör, civilekonom eller motsvarande, samt minst 3 års relevant erfarenhet.

Dina kunskaper i Excel är mycket goda, och om du har arbetat med planeringssystem som IBP (Integrated Business Planning) eller liknande, samt affärssystemet SAP, är det en fördel.

Som person är du analytisk och noggrann, med en vilja att hålla en hög servicenivå och ge snabb återkoppling. Du är också en van lagspelare som tycker om att samarbeta på flera nivåer, både externt och internt inom organisationen.

Viktigt för tjänsten:

  • Relevant utbildning samt erfarenhet
  • Erfarenhet från prognos- och planeringsarbete
  • Flytande i svenska och engelska
  • Mycket goda kunskaper i Excel samt

Om Orkla Foods Sverige
Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Vi är en lokal samhällsaktör som med våra 1500 medarbetare gör skillnad och bidrar till en mer hållbar och hälsosam vardag. Mer än 90 procent av det vi säljer i Sverige tillverkar vi lokalt på någon av våra 9 anläggningar. Vi går i täten för hållbar produktutveckling och innovation genom våra välkända varumärken Abba, Kalles, Felix, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns.

Vi har en omsättning på cirka 6 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

Kontaktuppgifter
I den här rekryteringen samarbetar Orkla Foods Sverige med Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult:

Marie Ekvall
marie.ekvall@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Orkla logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 september 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!