Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Yrkeslärare till el- och energiprogrammet på Universitetsholmen

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi på Universitetsholmen söker två yrkeslärare för undervisning på el- och energiprogrammet med inriktning mot elteknik. Vi söker i första hand dig som är utbildad yrkeslärare, men välkomnar även sökande vill studera för en behörighetsgivande examen parallellt med arbetet. Jobba med oss och var med och bidra till Malmöbornas och samhällets framtid.

Arbetsuppgifter

Som yrkeslärare arbetar du för att eleverna ska utveckla sin fulla potential – både kunskapsmässigt och socialt. Du stödjer, motiverar och stimulerar varje elev till att uppfylla kunskapskraven utifrån sina förutsättningar, för att bli redo inför sin kommande yrkesroll. I ditt arbete ingår planering, undervisning och bedömning samt utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten, i enlighet med skolans styrdokument.

Vi är en lärande organisation som främjar kunskapsutbyte, där du befinner dig i en miljö som genomsyras av kollegialt lärande och utveckling. Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Du är även med och bidrar till kvalitets- och utvecklingsarbetet på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är utbildad yrkeslärare med behörighet att undervisa inom el- och energiprogrammet med inriktning mot elteknik, men vi välkomnar även sökande som vill studera för en behörighetsgivande examen parallellt med arbetet. Vidare kräver tjänsten:

  • flerårig yrkeserfarenhet från elbranschen
  • vana att använda digitala verktyg för kommunikation och pedagogik
  • mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande:

  • behörighet att undervisa i andra ämnen
  • erfarenhet av undervisning eller pedagogiskt arbete.

Vi söker dig som är trygg i yrkeslärarrollen och som skapar goda förutsättningar för elevernas lärande och utveckling. Du anpassar undervisningen efter elevens och gruppens förutsättningar och förkunskaper genom ett kreativt förhållningsätt och en mycket god pedagogisk förmåga. Ditt arbetssätt präglas av god struktur och du prioriterar och organiserar uppgifter effektivt. Därtill bidrar du till goda samarbeten och du kommunicerar öppet, tydligt och lyhört med din omgivning.

Om arbetsplatsen

Skolan har ca 820 elever inom El och Energi-, VVS och Fastighets- och Vård och Omsorgsprogrammet samt lärlingsutbildning inom flertalet gymnasieprogram. Här är avstånden korta. Med det menar vi att det är lätt att lära känna folk, alla känner alla och vi bryr oss om varandra. Våra lärare har hög kompetens, mycket stort elevengagemang, är duktiga på att stödja elevers lärande, och sätter alltid eleven i centrum. Vill du veta mer om oss? Besök: malmo.se/universitetsholmen 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 2024-08-12

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 maj 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren