Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Speciallärare åk F-3 till Augustenborgsskolan

Publiceringsdatum
17 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som speciallärare kommer du att ingå i ett årskursarbetslag på vårt lågstadie. Tillsammans med lärare och förstelärare i årsarbetslaget planerar, genomför och följer du upp resultatet av undervisningen på individ- och gruppnivå. Du ansvarar för det nära elevhälsoarbetet i ditt årskursarbetslag men också på hela lågstadiet samt tillsammans med övriga speciallärare på skolan även skolövergripande. Som speciallärare undervisar du elever, arbetar med lärmiljön, stödjer lärare kring extra anpassningar, genomför utredningar av elevs behov av särskilt stöd, skriver och utvärderar åtgärdsprogram. Du samarbetar även med elevhälsans övriga kompetenser samt externa aktörer.  

Kvalifikationer

Du är examinerad grundskollärare för årskurserna 1-3 med behörighet svenska som andraspråk och matematik ytterligare ämners behörigheter är meriterande för tjänsten. Du har en speciallärarexamen med inriktning språk-, skriv och läsutveckling. Du har arbetat som undervisande lärare på lågstadiet. Som speciallärare ska du kunna undervisa, följa och bedöma elevers språk- och läsutveckling.

Därför är det betydelsefullt att du har god språklig kompetens i svenska språket både muntligt och skriftligt. Skolan arbetar med att utveckla gerepedagogik och Sigmamatematik. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av detta. Som medarbetare leder du dig själv i ditt uppdrag. Du har lätt att skapa relationer och tycker om ett varierande arbete med mycket ansvar. Du har lätt för att samarbeta och är både flexibel och nyfiken. I klassrummet har du ett tydligt ledarskap. Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Augustenborgsskolan är en F-9-skola i Malmös södra innerstad med ca 750 elever. Vi är en mångkulturell skola med elever och personal från alla världens hörn. Här finns nyfikna elever med stor lust att lära. På vår skola arbetar vi i arbetslag tillsammans med kompetenta och drivna kollegor. Du får en verksamhetsnära skolledning som förväntar sig att du tar ansvar för din egen, dina kollegors och helaskolans utvecklingsarbete. Vi arbetar tillsammans och samarbete är en nyckelkompetens på vår skola. Skolan har strukturer för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen. Vi arbetar med att utveckla genrepedagogiken och värdegrundsarbetet på hela skolan. Just nu arbetar vi med att utveckla vårt elev- och lärarnära elevhäsoarbete. En del av detta är att öka speciallärarkompetensen på skolan.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-08

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren