Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sommarjobba i vården!

Publiceringsdatum
27 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi söker vikarier för arbete som undersköterska eller vårdbiträde i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen under sommaren.

Arbetsuppgifter

Vi letar efter engagerade och omsorgsfulla vikarier som är intresserade av att arbeta med äldre för att förbättra deras vardag och göra den mer meningsfull. Som en del av vårt team kommer du att ha ansvaret för att tillhandahålla personlig omvårdnad, såsom hjälp med påklädning, dusch, toalettbesök, matlagning, inköp, städning och tvätt. Dessutom kommer du att assistera med läkemedelsutdelning, stödja äldre med utevistelser och organisera olika aktiviteter för våra äldre boende.

Utöver praktiska uppgifter förväntas du också dokumentera händelser i vårt system och upprätthålla kontakt med anhöriga. 

Krav
  • Du behöver ha fyllt 18 innan start
  • Stort intresse för människor och service.
  • Flexibilitet i arbetsmiljö och i arbetssätt.
  • Kommunikativ, initiativtagande och nyfiken.
  • Datorvana och förmåga att dokumentera
  • Svenska språkkunskaper är nödvändiga, flerspråkighet är meriterande.
  • Inom hemtjänsten är cykling ett krav och körkort kan vara en fördel.
  • För att jobba på korttidsboende och dagverksamhet behöver du ha tidigare erfarenhet av att arbeta med vård.
Arbetstider
  • Arbetspass förekommer under dag, kväll och/eller natt.
  • Du förväntas arbeta helg inom de flesta verksamheterna.
  • Sommarperioden pågår mellan v.23-34, men vi har behov av vikarie innan och efter
  • Du behöver kunna arbeta minst fyra sammanhängande veckor under sommarperioden.
Arbetsområden och arbetspass
  • Hemtjänst: Hjälp i hemmet som kan bestå av matlagning, påklädning, förflyttning, inköp och personlig hygien. Du arbetar självständigt och tar dig runt med hjälp av cykel eller bil. I hemtjänsten arbetar du vardagar och helg, antingen dag (07:00-15:30), kväll (15:00-23:00) eller natt (22:00-07:30).
  • Vård- och omsorgsboende: Omvårdnad och tillsyn i form av personlig hygien, matberedning, förflyttning, städning, tvätt och aktiviteter. På våra boenden arbetar du vardagar och helg, antingen dag och kväll (06:45-16:00 eller 12:00-22:00) eller natt (20:45-07:15). 
  • Korttidsboende: Rehabiliterande arbete med medicinska insatser. På korttidsboende arbetar du vardagar och helg, antingen dag och kväll (06:45-16:00 eller 12:00-22:00) eller natt (20:45-07:15).
  • Dagverksamhet: Aktiviteter för personer med demenssjukdom. Här arbetar du vardagar under dagtid.

Krav på utdrag ur belastningsregistret
När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Du behöver själv begära ut utdraget via polisens hemsida: 
Kontrollera egna uppgifter, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)  
Utdraget vi vill se heter "Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret"

När du fått ditt utdrag visar du sedan upp det för rekryterande chef under intervjun.
Observera att den normala handläggningstiden hos polisen kan vara flera veckor, så beställ utdraget nu direkt.

Information om tjänsten:  

Anställningsform: Sommarjobb 
Omfattning: Heltid eller deltid 
Tillträde: Enligt överenskommelse och verksamhetens behov

Ansökningar hanteras löpande under ansökningstiden, och vi rekryterar utifrån verksamheternas behov. Som en del av urvalet kontrollerar vi om du har arbetat eller haft praktik i Malmö stad tidigare, vi kommer i samband med det även ta eventuella interna referenser. Vi kommer därför be om ditt födelsedatum i din ansökan.

Vi tillämpar individuell lönesättning, lönestatistiken hittar du via denna länk: https://malmo.se/Redovisningar/Personalredovisning.html  

Övrigt om Malmö stad: 

Malmö stad har varit finskt förvaltningsområde sedan 2015. Det betyder att kommunen har en speciell skyldighet enligt minoritetslagen att informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda tjänster på deras modersmål och skydda och främja deras språk och kultur.
Odotamme innolla hakemustasi!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 april 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren