Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Socialpedagog till skolsociala team

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

En fungerande skolgång är en viktig skyddsfaktor för att förebygga utanförskap och ohälsa. Malmö stad tar nu därför initiativet till att etablera skolsociala team i våra grund- och gymnasieskolor. De skolsociala teamen utgör en möjlighet för skola och socialtjänst att tillsammans arbeta för att bidra till trygghet, ökad närvaro i klassrummet och att elever med en ogynnsam utveckling får stöd i ett tidigt skede. Tjänsten är en projektanställning till och med 2025-06-30.

Arbetsuppgifter

Avdelningen för elevhälsa och samordning söker en socialpedagog som vill vara med och starta upp, utveckla och arbeta i skolsociala team för stadens kommunala gymnasieskolor. Som socialpedagog i våra skolsociala team arbetar du med stödjande och motiverande förändringsinsatser på både grupp- och individnivå, utifrån mål som formulerats tillsammans med elev och familj. I samverkan med skola och socialtjänst arbetar du för att stärka förutsättningarna för elever att uppnå målen med utbildningen, öka elevers närvaro i skolan samt att ge stöd för att bryta en ogynnsam utveckling. 

Dina uppdrag grundar sig i ansökningar från skolor som är i behov av stöd och insatser från det skolsociala teamet. Utifrån ansökningarna genomför du och teamet en fördjupad kartläggning som sedan ligger till grund för de förändringsinsatser och mål som formuleras tillsammans med elever och/eller deras vårdnadshavare. Därefter påbörjas förändringsprocessarbetet genom motiverande och stödjande samtal eller annan insats.

Det dagliga arbetet bedrivs i nätverket runt eleven i samverkan med andra aktörer.

Kvalifikationer

Krav: 

 • en för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning omfattande minst två års heltidsstudier (120hp eller tvåårig yrkesutbildning)
 • flera års erfarenhet från socialt arbete med inriktning barn och ungdomar
 • god insikt i Socialtjänstens lagstiftning
 • god digital förmåga
 • god svenska i tal och skrift.

Meriterande: 

 • utbildning i motiverande samtal 
 • erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom Socialtjänsten och/eller skola 
 • god vana att samarbeta med andra myndigheter och ingå i olika nätverk 
 • erfarenhet av att arbeta föräldrastödjande 
 • erfarenhet av arbete som inneburit motiverande/coachande samtal 
 • vana att leda grupper. 

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är bekväm med att ta egna initiativ och att självständigt strukturera och driva ditt arbete. Du är nytänkande, vilket leder till idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare tar du dig an situationer av olika karaktär på ett lugnt och kontrollerat sätt med förmågan att anpassa din kommunikation till mottagaren såväl i tal som skrift. Du trivs i en roll där du utifrån ditt utåtriktade sätt får möjlighet att skapa goda relationer och resultat. Du sätter individen i fokus och kan göra en helhetsbild av den unges situation med respekt för dennes integritet.  

Om arbetsplatsen

Vill du vara en del i arbetet för en tillgänglig gymnasieskola för alla elever? På avdelning för Elevhälsa och samordning arbetar flera professioner med att på olika sätt stödja, utveckla, kvalitetssäkra och samordna elevhälsoarbetet på våra gymnasieskolor. Verksamheten arbetar utifrån uppdrag från skolor, förvaltningsledning samt nämnd. Målet för verksamheten är att bidra till att undanröja hinder för våra elevers lärande och att eleverna ska må bra, utvecklas positivt utifrån sina förutsättningar i syfte att klara utbildningens mål.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2025-06-30
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-19 eller enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren