Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschef till Hälsa och förbyggande

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Välkommen till avdelningen för Hälsa och Förebyggande. Vi har ett unikt ansvar för insatser inom områdena hälsofrämjande och förebyggande arbete. Vi verkställer beslutade insatser enligt socialtjänstlagen och utför insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen. Viktiga hörnstenar i avdelningens arbete är att utveckla nya former för social gemenskap och delaktighet i samhället. Avdelningen har ett särskilt uppdrag med fokus på att öka livskvaliteten och motverka ofrivillig ensamhet hos våra äldre och motverka våld i nära relation samt utveckla nya former för dessa arbetsområden.

Vi erbjuder dig:

 • Möjligheten att jobba med guldkanten inom kommunal vård och omsorg
 • Ledarskapsutveckling i form av både utbildning och utmanande uppgifter
 • En gedigen introduktion
 • Påverkansmöjlighet på riktigt

Avdelningens verksamheter omfattas av mötesplatser för seniorer, dagverksamheter, fixartjänster, It-fixare, fallprevention, uppsökande verksamhet, anhörigkonsulenter, ledsagarservice, kontaktperson, avlösning i hemmet, konsultativa demens-, diabetes och psykiatrisjuksköterskor, Silviasystrar och Rehabgruppen Fenix. Här arbetar cirka 270 medarbetare och avdelningen är organiserad i tre enheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad sektionschef till enheten Hälsa och Förebyggande! I denna roll kommer du att fokusera på arbetsmiljö, budget och att driva processer kopplade till vårt kärnuppdrag. Till att börja med kommer du att vara chef för vår administrativa personal, som består av två välfungerande och erfarna grupper av administratörer samt en vaktmästare.

Under slutet av 2024 kan ditt uppdrag komma att utökas i samband med en stundande omorganisation som implementeras med start 2025.

Som sektionschef kommer du att leda medarbetare med spetskunskap inom sina områden. Din uppgift är att organisera och driva verksamheten mot våra uppsatta mål. Tillsammans med ditt team strävar du efter att skapa positiva resultat och utvecklingsmöjligheter för vår verksamhet.

Samarbete med olika intressenter, både internt och externt, är en viktig del av rollen. Du kommer att arbeta nära din enhetschef och resten av ledningsgruppen för att säkerställa vår gemensamma framgång.

Kvalifikationer

Vi letar efter någon som delar vårt engagemang för människor och samhällsutveckling, någon som har insikt i hur vård- och omsorgssektorn påverkar människors liv och som har:

 • En relevant akademisk examen som exempelvis socionom eller folkhälsovetare
 • Chefserfarenhet
 • Erfarenhet av en politiskt styrd organisation
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Chef- eller ledarskapsutbildning
 • Projektledarutbildning
 • Arbetslivserfarenhet av att leda kvalitets- och utvecklingsarbete
 • Arbetslivserfarenhet av projektledning för större projekt
 • Erfarenhet av facklig samverkan

När det gäller dina personliga egenskaper söker vi dig som:

 • Leder, motiverar och ger andra befogenheter att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper, blir en referenspunkt och skapar engagemang och delaktighet.
 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Du förstår och hanterar relationer på ett balanserat sätt.
 • Kommunicerar tydligt och ser till att ditt budskap når fram, så att alla förstår förväntningarna. Du påminner och följer upp för att säkerställa att arbetet är effektivt.
 • Har förmågan att se helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll och agerar alltid med hela verksamhetens bästa i åtanke.
 • Förblir motiverad och effektiv även vid motgångar. Du arbetar ihärdigt tills projekt är avslutade och resultat uppnådda.
 • Arbetar bra med andra människor. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställd
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. 

Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef.

Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur.

Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa!

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren