Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschef till Enebackens barn- och familjeinstitution

Sista ansökningsdag
22 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
05 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en erfaren ledare med ett starkt engagemang för barn och familjers välmående? Enebackens barn- och familjeinstitution växer och söker nu en driven sektionschef. Vill du vara med och leda en verksamhet som gör skillnad och ha kul på jobbet? Läs vidare!

Enebacken erbjuder utredning och behandling för familjer med barn 0-12 år, inklusive akuta placeringar dygnet runt samt utredning i hemmiljö. Vår personalgrupp består av socionomer, psykolog, administratörer, ekonomibiträden, kock och vaktmästare. Vi är nu i behov av en ytterligare sektionschef för att utveckla och utöka vårt uppdrag.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef får du ett direkt personal- och arbetsmiljöansvar för en av våra utredningsavdelningar, samt ett gemensamt budgetansvar med tre andra sektionschefer. Verksamheten bygger på delat ledarskap, där ett nära samarbete mellan våra fyra chefer är nyckeln till våra positiva resultat och måluppfyllelse. Du ansvarar för att verksamheten följer gällande lagar och förordningar, kvalitets- och ledningssystem samt föreskrifter för HVB-hem.

Genom ett nära ledarskap skapar du ett välfungerande team och vägleder medarbetarna i deras dagliga arbete samt tar tillvara deras kunskaper och erfarenheter. I ditt chefsuppdrag är det viktigt att du skapar förutsättningar för kompetensutveckling, engagemang, arbetsglädje och att arbetsdagarna präglas av ett positivt arbetsklimat. Det är även viktigt att du skapar goda förutsättningar för och bjuder in till dialog, öppenhet och samverkan.

Under ledning av enhetschefen arbetar du tillsammans med dina chefskollegor och medarbetare för att utveckla verksamheten på enheten, avdelningen och i förvaltningen. Vi arbetar ständigt med utveckling och förbättring av våra metoder och insatser. Hos oss möts du av en arbetsplats med mycket glädje, skratt och en positiv anda. Vi är flexibla och serviceinriktade och får genom det gemensamma ledarskapet mycket glädje, lärande, samhörighet och stödjer varandra i att nå våra gemensamma mål.

Du ingår i en engagerad ledningsgrupp bestående av sju sektionschefer som alla arbetar med målgruppen barn och familj. Tjänsten innebär beredskap kvällar och helger via telefon var 6e vecka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Socionomexamen eller annan universitets- eller högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig (minst 180 hp).
  • Minst två års chefs- eller ledarskapserfarenhet med personal-, budget och arbetsmiljöansvar.
  • Minst tre års erfarenhet av socialt arbete med barn och deras familjer
  • Kunskap inom miljöterapi, anknytningsteori och BBIC.

Meriterande kvalifikationer:

  • Utbildning i ledarskap
  • Erfarenhet av chefsarbete inom socialtjänsten
  • Erfarenhet av institutionsarbete och myndighetsarbete inom barn och familj
  • B-körkort
  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga Egenskaper:

  • Stark egen drivkraft och engagemang för verksamhetens mål
  • Tydlig kommunikation och förmåga att skapa goda samarbeten
  • Förmåga att strukturera och planera arbete samt hålla deadlines
  • Flexibilitet och förmåga att anpassa sig till förändrade omständigheter
  • God förmåga att lyssna in och möta behoven hos familjer, verksamhet och uppdragsgivare
  • Positiv inställning och förmåga att sprida glädje på arbetsplatsen
Om arbetsplatsen

Enebacken är en barn- och familjeinstitution som tar emot familjer med barn 0-12 år för planerad utredning, behandling eller akuta placeringar. Vårt team består av socionomer, socialpedagoger, lokalvårdare, vaktmästare, assistent, samverkanskoordinator och psykolog. Vi arbetar på uppdrag av och i nära samverkan med socialtjänsten.

Vi strävar efter att skapa en arbetsmiljö där det är roligt att gå till jobbet varje dag, och där vi ständigt utvecklas tillsammans.

På Enebacken arbetar idag tre sektionschefer, två samordnare, 24 behandlare och 27 utredare. Till hösten utökar vi verksamheten med ytterligare en sektionschef, två samordnartjänster samt ett mobilt behandlingsteam med sex medarbetare.

Är du redo att ta nästa steg i din karriär och bidra till Enebackens utveckling? Skicka in din ansökan senast 22 sep.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Första intervjuer kommer att hållas 30 sep och andra intervjuer 8 okt.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

 

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren