Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Administratör till Malmö latinskola

Publiceringsdatum
19 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter
Som administratör på Malmö latinskola kommer du att spela en central roll i att stödja rektor och övriga ledningsfunktioner inom elev-, personal-, ekonomi-, informations- och myndighetsadministration. Du ansvarar också för en rad allmänna administrativa uppgifter och du kommer att fungera som skolans ansikte utåt. I denna roll har du många kontakter med medarbetare, elever och myndighetsrepresentanter. Du blir en nyckelperson i att säkerställa att skolan får det administrativa stöd som behövs för att fungera effektivt, samtidigt som du arbetar i nära samverkan med rektor och närmaste chef.

Som en del av denna tjänst kommer du även att ingå i ett större nätverk av administratörer inom Malmö stads gymnasieskolor, vilket ger dig tillgång till ett brett stöd och erfarenhetsutbyte.

Kvalifikationer

Krav: 

  • Gymnasieexamen 
  • Erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete där du arbetat i olika verksamhetssystem
  • God digital kompetens och förmåga att snabbt sätta sig in i nya program och system 
  • Goda kunskaper i MS Office
  • God svenska i tal och skrift 

Meriterande: 

  • Administrativ eftergymnasial utbildning 
  • Relevant erfarenhet av arbete inom gymnasieskola eller vuxenutbildning
  • Erfarenhet av och kunskaper kring arbete med schemaläggning inom skola

Vi söker dig som är serviceinriktad med ett professionellt och tillmötesgående förhållningssätt. I rollen som administratör tar du eget ansvar och känner dig trygg med att självständigt utföra arbetsuppgifter och du tar initiativ för att bidra till en välfungerande skolmiljö. Du arbetar strukturerat och har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Det är även viktigt att du har ett positivt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga. 

Om arbetsplatsen

"Det är våra ungdomar som ska ta över världen och vi får bidra till deras utveckling"   

Malmö latinskola kännetecknas av nyfikenhet, respekt, lust att lära och lust att utmanas. Vi är en skola med ca. 1200 elever som rustar varje elev mer än för stunden och där eleven får verktyg för att söka sig vidare i ett komplext kunskapssamhälle. Vi tycker därför att det är viktigt med djupa ämneskunskaper för att eleven ska få en stabil grund att stå på. Malmö latinskola är en skola där man vågar prestera, vågar misslyckas och vill försöka igen. Fantasi och kreativitet ges ett stort och självklart utrymme. På Malmö latinskola är ny teknik naturligt integrerad i verksamheten. Examensmålen ska styra skolan i hög utsträckning och påverka undervisningen inom ämnena och kurserna. Programarbetslagen är grunden för samarbete över ämnesgränserna och ett viktigt inslag för att man som elev på Latinskolan skall känna en hög grad av identifikation med det program man går på. 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. 

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information rekryteringsprocessen

I denna rekrytering kommer vi att använda ett arbetspsykologiskt test som en del av urvalsprocessen. Om du går vidare efter den första urvalsfasen kommer vi att kontakta dig via e-post för att genomföra testet.

Testet hjälper oss att på ett objektivt sätt utvärdera de egenskaper som är viktiga för rollen, och ger oss en helhetsbild av dina erfarenheter och förutsättningar.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse 

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623
 
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren