Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Projektledare drogförebyggande arbete till Malmö Restaurangskola

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Till Malmö Restaurangskola söker vi nu en projektledare till en projektanställning på 80%, som under höstterminen 2024 kommer att arbeta med skolans drogförebyggande arbete. Du kommer att leda projekt från start till mål, arbeta med olika intressenter och säkerställa att insatserna är evidensbaserade och ändamålsenliga. 

I rollen ingår att planera och genomföra drogförebyggande aktiviteter på skolan och du kommer att arbeta med elever på gruppnivå. Fokus ligger på att möta eleverna där de befinner sig och stödja och motivera dem genom inkludering i skolans verksamhet. Därutöver ingår även att stödja vårdnadshavare till elever som hamnat i utanförskap.

Som projektledare kommer du att utbilda och coacha skolans personal i deras arbete med relationsbyggande och förebyggande arbete. Du kommer att arbeta nära elevhälsan, polisen, socialtjänsten, vårdinrättningar och andra relevanta aktörer för att utveckla och implementera strategier för drogförebyggande arbete. I arbetet ingår även att följa projektplaner och säkerställa en god systematik i arbetet.  

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har:

  • Relevant eftergymnasial utbildning (minst 120hp eller 2-årig yrkesutbildning)
  • Erfarenhet av arbete med trygghetsskapande aktiviteter på skola
  • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar som hamnat i utanförskap
  • Erfarenhet av samverkan med olika aktörer och myndigheter som polisen, socialtjänsten
  • Mycket god digital kompetens
  • Mycket god svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har: 

  • Kunskap om lagstiftning och policyer relaterade till folkhälsa och drogförebyggande arbete.
  • Goda kunskaper i engelska

Vi söker dig som är trygg i din arbetsroll, har ett professionellt förhållningssätt och arbetar självständigt och målinriktat i relation till uppdraget. Som person värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du har förmåga att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs. I rollen har du många kontaktytor, vilket kräver att du har en välutvecklad förmåga att bygga goda relationer till elever, vårdnadshavare, kollegor och externa aktörer. Vidare är du lyhörd, tydlig och kan målgruppsanpassa din kommunikation. 

Om arbetsplatsen

Malmö Restaurangskola är ett yrkesgymnasium med inriktning restaurang och livsmedel. Av skolans ca 250 elever går drygt hälften av eleverna på nationellt program. Övriga elever går på IM-program, de flesta på individuellt alternativ. På skolan finns även anpassat gymnasium med inriktning hotell, restaurang och bageri samt inriktning handel administration och varuthantering. Som en del i undervisningen driver vi även två välbesökta restauranger och ett konditori. 

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida restaurangskolan.malmo.se eller Facebook sidan Malmö Restaurangskola.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Projektanställning  
Omfattning: Deltid, 80%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Fr.o.m. 2024-08-09 t.o.m. 2024-12-20

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren