Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Huvudregistrator till funktionsstödsförvaltningen

Publiceringsdatum
25 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som huvudregistrator ansvarar du för förvaltningens hantering av allmänna handlingar och i det ingår registrering och hantering av ärenden. Uppdraget innebär även utveckling av processer, rutiner och arbetssätt inom området. Du förväntas också driva utvecklingsarbetet inom dokument- och ärendehantering tillsammans med dina kollegor, och har ansvaret för utbildningsinsatser. 

I din roll fungerar du som ett förvaltningsövergripande stöd och rådgivare gällande utlämning av handlingar och sekretessbedömning. Du arbetar aktivt med Malmö stads dokument- och ärendehanteringssystem Platina, och bistår förvaltningens registratorer i deras arbete. 

Vid behov eller frånvaro kommer du även att ersätta nämndsekreteraren och då ansvara för nämndsadministrationen till funktionsstödsnämndens förtroendevalda.

Kvalifikationer

Du har en examen från högskole-/universitetsutbildning som är relevant för området och det är meriterande om du har kurser inom registrering, offentlig förvaltning, juridik eller informationsvetenskap. Du har flerårig erfarenhet av arbete med registratur och ärendehantering i offentlig förvaltning. Vi vill att du har erfarenhet av Platina eller andra digitala dokument- och ärendehanteringssystem. Goda kunskaper om offentlighet- och sekretesslag, liksom vana av strategiskt arbete är meriterande.

Vi söker dig som har förmågan att arbeta självständigt och kan strukturera angreppssätt för att driva processer vidare. Samtidigt som du är självgående behöver du även vara uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och engagera dig i att leverera lösningar. Det förutsätter att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. 

Andra kompetenser som är viktiga för rollen och uppdraget är att du är kvalitetsmedveten och noggrann. Målmedvetenhet, planering och att sätta upp och följa tidsramar är av stor vikt i arbetet. 

Om arbetsplatsen

Kansliet är en del av kansli- och kommunikationsavdelningen som leds av en avdelningschef och har totalt 13 medarbetare, varav 6 är kommunikatörer. Medarbetarna på avdelningen jobbar nära varandra och fungerar som stöd både för arbetsgruppen och för förvaltningen med olika uppgifter. Du kommer att arbeta nära bland annat jurist, arkivarie och nämndsekreterare.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmäna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor som specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 maj 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren