Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundlärare i fritidshem till Tygelsjös anpassade grundskola

Sista ansökningsdag
23 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare i fritidshem och som har erfarenhet av att arbeta inom anpassad grundskola. Som grundlärare i fritidshem på anpassad grundskola kommer du att ansvara för att undervisningen på fritidshemmet utformas i överensstämmelse med skollag, läroplan och nationella styrdokument. Du arbetar nära elevassistenter, lärare och kolleger och finns med som stöd under elevernas skoldag, leder dina kollegor i arbetet på fritids mot målen och samordnar verksamheten. Under förmiddagarna arbetar du i anpassad grundskoleklass i samverkan med klassläraren. Du är trygg i ditt pedagogiska ledarskap och har vana av att jobba i team.

Din samarbetsförmåga är viktig då en stor del av vårt arbete sker i grupp där du förväntas samarbeta på ett lösningsfokuserat och prestigelöst sätt med elevernas bästa i fokus. Du är strukturerad och flexibel och har god insikt i gällande styrdokument. Erfarenhet av och kunskap om arbete med barn i behov av särskilt stöd är viktigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du samverkar också med övriga grundskolans fritidsgrupper.

I fritidshemmet erbjuder du och dina kollegor eleverna en meningsfull fritid genom att ta utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter men också genom att kontinuerligt utmana eleverna vidare och inspirera till nya upptäckter. Tillsammans med dina kollegor verkar du för ett förtroendefullt, öppet och respektfullt samarbete med hemmet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare mot fritidshem och att du:

-Har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dessa i ditt dagliga arbete.

-Har god samarbetsförmåga och kommunikation med kollegor, elever och vårdnadshavare.

-Har goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.

-Har erfarenhet och intresse av att arbeta i anpassade skolformer

-Din undervisning är modern och utifrån evidensbaserad forskning utvecklar ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. 

Meriterande om du har:

-Utbildning eller erfarenhet av att arbeta med alternativ och kompletterande kommunikation t.ex, tecken som AKK, TAKK osv

-Kunskaper och erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande

-Du har tidigare erfarenhet från att arbeta som grundlärare i fritidshemmet.

Välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Tygelsjös anpassade grundskola är en nystartad verksamhet som tillhör Tygelsjö rektorsområde i Tygelsjö. I rektorsområdet finns också F-3 enheten Tygelsjöskolan, och Pilbäckskolan 7-9. Rektorsområdet ligger i det natursköna Tygelsjö ca 10 minuters väg med buss från Hyllie station. Tygelsjö är ett villaområde som består av ett äldre centrum med omgivande nybyggda områden.  Tygelsjös anpassade grundskola i ett spännande skede av utveckling och expansion av verksamheten. I dagsläget består vår elevgrupp av 9 elever inom både ämne och ämnesområde. Strax får tre elever till och blir fulltaliga. Du kommer då att arbeta i ett team som består av en speciallärare, en lärare, du som grundlärare i fritidshem och elevassistenter. Vår verksamhet präglas av hög kompetens, stor erfarenhet och ett fokus på elevens bästa i centrum under hela skoldagen.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast/Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren