Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Elevassistent till Tygelsjös anpassade grundskola

Sista ansökningsdag
23 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som elevassistent i anpassad grundskola arbetar du för att ge den ledning och stimulans som eleven behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling. Detta för att eleven, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Det innebär att du vägleder och stödjer eleven i lärandet, synliggör och utvecklar elevens förmågor.

Du finns tillgänglig både socialt och praktiskt under elevens hela skoldag samt på fritidshemmet. En av grundstenarna är att hjälpa eleven till självständighet och du bygger relationer till eleven och dess omgivning i syfte att öka tryggheten. Du kommer att ingå i ett arbetslag med ett antal andra elevassistenter, lärare och speciallärare som är kopplade till våra elever. Vårt fokus är på eleven och varje elevassistent har en direkt avgörande roll för elevens lärande och utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasie- eller vuxenutbildning från barn- och fritidsprogrammet eller vård- och omsorgsprogrammet. Annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget kan vara aktuell, t ex stödpedagog. Erfarenhet av arbete i team med barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning, tilläggsdiagnoser samt extraordinära behov är meriterande. Vi söker dig som vet att alla elever kan utvecklas oavsett behov eller kognitiv nivå och som kan ge varje elev det stöd som behövs för att komma vidare i sin utveckling. Kompetens inom TAKK, AKK och digitala lärverktyg är meriterande. Även tidigare erfarenhet av egenvård och personlig omvårdnad är meriterande.

För att klara av uppdraget behöver du:

-Kunna arbeta både i team och självständigt

-Vara trygg, stabil och flexibel

-Kunna samarbeta, skapa och upprätthålla relationer

-Vara lyhörd och ödmjuk inför elever och kollegor

-Ha ett lågaffektivt förhållningssätt

-Kunna utveckla och utmana våra elever oavsett behov eller kognitiv nivå

-Kunna hjälpa elever med ADL och medicinska behov

Om arbetsplatsen

Tygelsjös anpassade grundskola är en nystartad verksamhet som tillhör Tygelsjö rektorsområde i Tygelsjö. I rektorsområdet finns också F-3 enheten Tygelsjöskolan, och Pilbäckskolan 7-9. Rektorsområdet ligger i det natursköna Tygelsjö ca 10 minuters väg med buss från Hyllie station. Tygelsjö är ett villaområde som består av ett äldre centrum med omgivande nybyggda områden.  Tygelsjös anpassade grundskola ligger tvärs över gatan från F-3 enheten och är i ett spännande uppstartsskede av utveckling och expansion av verksamheten. Vår elevgrupp består just nu av 9 elever, varav två läser ämne och sju elever läser ämnesområde. Vi väntar tre elever till så att vi blir fulltaliga. I vår personalgrupp har vi en speciallärare, en lärare, en specialpedagog, en grundlärare i fritidshem och fyra elevassistenter. Eftersom vi nu får fler elever behöver vi anställa fler elevassistenter. Vår verksamhet präglas av hög kompetens, stort engagemang, ödmjukhet och humor med elevens bästa i centrum.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast/Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren