Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundlärare i fritidshem till Lindängeskolan

Publiceringsdatum
18 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Varmt välkommen till Lindängeskolan!

Du kommer att ansvara för planering, undervisning och utvärdering i fritidshemmet och skapar en stimulerande pedagogisk fritidshemsverksamhet utifrån läroplan och andra styrdokument. Du erbjuder eleverna en meningsfull fritid under raster samt förre och efter skoltid. Du främjar allsidiga kontakter, social gemenskap samt stärka grupprelationer under både skoltid och på fritid. Under skoltid samverkar du med mentorn och undervisande lärare utifrån din roll som grundlärare i fritidshem. Du ansvarar därmed för att främja elevens utveckling och lärande samt hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen. I uppdraget kan undervisning i ett eller flera ämnen i skolan ingå.

 

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad grundlärare i fritidshem. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare i fritidshem ser vi det som meriterande. Du har god kunskap om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Du är kreativ och anpassar ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder utifrån elevgruppens och den individuella elevens behov. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du systematiskt med lärandet genom lek och relevanta digitala verktyg. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du samverkar för delaktighet och skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du är närvarande och medverkar i elevernas lek i syfte att stödja eleverna i deras lärande och för att skapa förutsättningar till social interaktion. 

Välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Varmt välkommen till Lindängeskolan! Vi är en resursstark och värdestyrd grundskola. Vi har som ambition att våra ca 600 elever i åk F-9 varje dag skall möta en utmärkt undervisning och ett främjande fritidshem. På vår skola arbetar vi tillsammans, lär av varandra och vi har goda förutsättningar att i lärmiljöer, fysiska och digitala forma vårt fritidshems innehåll för Varje elevs bästa skola. Som medarbetare prioriterar vi din goda arbetsmiljö för balans arbete/fritid. Hos oss ingår du i ett arbetslag där du tillsammans med behöriga kollegor får förutsättningar till samplanering. Möjligheter att omvärldsbevaka så att du kan utvecklas i ditt uppdrag. Tillsammans med dina kollegor i arbetslaget arbetar ni för en skola och ett fritidshem som andas studiero och gemenskap. Våra elever lär sig förstå viljan till ansträngning i studier och motivation för vad skolarbetet betyder nu och för varje elevs framtid. För att lyckas har du förutsättningar i samarbete med såväl dina kollegor, ett stort och välutbildat EHT team och av skolledning. På vår skola har vi tillsammans en vilja till handling!

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Juni 2024

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren