Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundlärare fritidshem i Idrott till Mellanhedsskolan

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Nu söker vi på Mellanhedsskolan en grundlärare i fritidshem med behörighet att undervisa i idrott! Du kommer tillhöra vårt arbetslag på fritids mot åk F-3 och blir en del av ett härligt gäng som strävar för varje elevs bästa skola! Du leds av en chef som ansvarar för fritidshemmet och arbetslaget F-3. Ledarskapet är tillitbeserat och ställer höga krav inom ramen för lösningsfokus och eget ansvar. Som grundlärare i fritidshem hos oss planerar och genomför du undervisningen samt bedömer eleverna i vårt fritidshem. Utifrån läroplan och styrdokument skapar vi tillsammans en trygg miljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling samtidigt som de får en meningsfull fritid.

I fritidshemmet strävar vi också efter att främja allsidiga kontakter, social gemenskap och stärka grupprelationer. Under tiden våra elever går i skolan samverkar du med vår skolpersonal och det kan också bli aktuellt att du själv bedriver undervisning i ett eller flera ämnen under elevernas skolgång. Tillsammans skapar vi en verksamhet som möter våra elever och vårdnadshavare på bästa sätt utifrån deras individuella behov!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem och med behörighet att undervisa i Idrott. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från yrket. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dessa i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga som gör att du självständigt kan leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärmiljö, för våra elever, under hela dagen.

Har du tidigare erfarenheter och engagemang för rollen som rastvärd ses det som meriterande. Din undervisning är modern och utifrån evidensbaserad forskning utvecklar du ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du de senaste åren har arbetat inom fritidshemmets verksamhet. Det är nödvändigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Mellanhedsskolan har för närvarande en verksamhet för elever i förskoleklass till och med årskurs 8, samt anpassad grundskola för årskurs 1-9. Det går cirka 930 elever på skolan. Skolan utökas successivt för att läsåret 2024/2025 bli en fullskalig F-9-skola. Hösten 2022 tog Mellanhedsskolan över lokalerna som tidigare var Slottstadens skola. Vi har idag verksamhet på två skolenheter. Mellanheden 1 har verksamhet för årskurs F-3 medan Mellanheden 2 (före detta Slottsstadens skola) har verksamhet för årskurs 4-8. Vi är varandras goda arbetsmiljö, men som skolledning har vi ett särskilt ansvar och följer regelbundet upp såväl arbetsbelastning som undervisningskvalitet i individuella medarbetardialoger.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-05

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren