Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Förskollärare sökes till Junibackens förskola

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om arbetsplatsen

Snart har vi en ledig förskollärartjänst på Junibackens förskola och kanske är det just Du som blir vår nya medarbetare?

Junibackens förskola ingår i ett förskoleområde tillsammans med tre andra förskolor. Här finns sex avdelningar och en stor och inspirerande gård som inbjuder till mycket lek och lärande. Förskolan ligger alldeles i kanten av den fina Gyllins Trädgård, en stor naturpark som inbjuder till många spännande och lustfyllda upptäckter. Hit går barn och pedagoger flera gånger i veckan för nära naturupplevelser.

Gemensamt för alla förskolorna i området är att utbildningen lägger vikt vid att tillsammans med barnen skapa en hållbar utveckling med inriktning på Hälsa, Natur och Miljö. Vi arbetar projekterande med barnens intresse och inflytande i fokus och vi gör det med vår tydliga värdegrund som bas.

Inom området strävar vi efter att skapa en god utbildning för barnen genom bland annat likvärdighet och samsyn. Vi erbjuder kollegialt lärande, pedagogiska caféer och reflekterande möten för att på så sätt vidareutveckla vår verksamhet men även dig som arbetar hos oss.

Vi söker dig som varje dag vill möta våra fantastiska barn och vårdnadshavare. Och som antar den utmaning det innebär att vara med att utveckla och driva utbildningen framåt tillsammans med barn och kompetenta kollegor.

I denna rekrytering jobbar vi med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag!

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

På olika sätt driver du utvecklingen av inspirerande lek- och lärmiljöer både inom- och utomhus efter barnens behov och intressen. Till stöd och bollplank möter du andra erfarna förskollärare och vår förste förskollärare som har ett särskilt uppdrag att stötta och utveckla utbildningen samt dig i ditt uppdrag.

I ditt uppdrag som förskollärare ansvarar du för planering, genomförande och ledning av den pedagogiska verksamheten i samarbete med kompetenta och engagerade kollegor. Tillsammans med alla pedagoger på förskolan driver du verksamheten i enlighet med läroplan, skollag och lokala planer. Tillsammans gör vi detta till en förskola som alla barn, vårdnadshavare och pedagoger går till med glädje.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har ett stort intresse för att arbeta ur ett hälsofrämjande och miljömedvetet perspektiv med barnens lärande i fokus. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Du värdesätter ett kollegialt lärande och anser att med ett välfungerat samarbete kan man komma långt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen.

För att lyckas i rollen som förskollärare hos oss har du följande egenskaper/förhållningsätt:

  • Du bidrar med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde.
  • Du ser värdet av det kollegiala lärandet inom förskolan och i hela förskoleområdet.
  • Du är flexibel då olika barn och barngrupper kräver olika arbetssätt.
  • Du bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-09-01 eller efter överenskommelse.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. För att beställa utdraget se Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren