Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

SYSTEMINGENJÖR TILL BEAMONICS

Sista ansökningsdag
09 november 2024 (58 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Beamonics expanderar och söker dig som brinner för att utveckla innovativa analyslösningar inom mjukvara och elektronik. Hos oss får du möjligheten att arbeta i framkant av teknikutvecklingen, i en dynamisk miljö där ditt arbete kommer att vara avgörande för att möta våra kunders mest utmanande behov. Bli en del av ett passionerat team som skapar morgondagens teknikplattformar - idag.

Vi erbjuder

Beamonics, grundat 2017, är experter inom utvecklingen av världsledande teknologi för gasanalys genom laserspektroskopi. Vår banbrytande teknik möjliggör exakt kvantifiering och analys av gaser, vilket ger användarna ovärderliga insikter för att identifiera utsläppskällor och optimera komplexa processer.

Våra laserbaserade sensorer kan appliceras i vitt skilda tillämpningar tack vare världsledande prestanda. Tillämpningarna inkluderar utsläppsanalys av växthusgaser, exempelvis metan och koldioxid, samt analys av farliga processgaser inom batteriindustrin. Dessutom erbjuder vi analyslösningar för koldioxidinfångning, processtyrning inom den kemiska industrin och halvledarindustrin, samt tillämpningar inom biogas- och vätgasanläggningar. En av våra mest unika innovationer är fjärranalys av gaser (remote sensing). Till skillnad från andra aktörer på marknaden erbjuder Beamonics en lösning som inte bara kan mäta gaser på längre avstånd, utan också med oöverträffad precision och för en bredare uppsättning gaser.

Genom våra unika teknologiplattformar skapar Beamonics förutsättningarna för nästa generation av industriell hållbarhet och effektivitet inom en rad segment, såsom energi-, halvledar-, batteri- och stålindustrin.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för vår tillväxt, och hos oss får du ta del av ett bolag fyllt med kunskap, driv och passion. Vår vardag är lika spännande som omväxlande, och din arbetsplats präglas av engagemang och innovation. Du blir del av ett tekniskt team som skapar framtidens lösningar inom gasanalys samtidigt som vi har roligt på vägen.

Din vardag
Som systemingenjör blir du en nyckelspelare i vårt applikationsteam, där du är med och utvecklar, anpassar och producerar våra produkter. Din roll omfattar både mjukvara och hårdvara, där du ser till att våra lösningar fortsätter att ligga i teknikens framkant och anpassas efter kundernas behov. Arbetsuppgifterna inkluderar:
  • Utveckling av nya funktioner inom mjukvara och hårdvara för att möta kundens tekniska utmaningar.
  • Anpassning av produkter för kundspecifika frågeställningar.
  • Mätning och testning för att garantera hög funktionalitet och prestanda.
  • Deltagande i monterings- och produktionstestning samt framtagande av nya tillämpningar.
Det här är en mångsidig roll som kräver att du hanterar flera olika discipliner, där du arbetar med allt från mjukvaruutveckling, elektronik och algoritmdesign till optik och produktion.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har erfarenhet och intresse av både mjukvara och elektronik. Det är en fördel om du trivs med programmering i C då det är vårt primära programmeringsspråk. Du arbetar även med exempelvis Python och C++ för utvärdering av mätdata och användargränssnitt. Erfarenhet av sensorer, kommunikationsprotokoll, dataanalys och/eller optiska system är meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är självgående och uppskattar systematisk forskning och utveckling mot långsiktiga mål i samarbete med övriga teamet. Du trivs som bäst i en innovativ miljö där du får möjlighet att utveckla och realisera nya lösningar samt vara kreativ i problemlösning. Eftersom vi är ett mindre team kräver även rollen att du är prestigelös, kan arbeta brett och har ett starkt engagemang samt nytänkande.

VILL DU VETA MER?

I denna rekrytering samarbetar vi med Nexer Recruit. Vänligen kontakta Johanna Värmfors på johanna.varmfors@nexergroup.com / 0730 82 21 30 eller Jenny Nilsson på jenny.nilsson@nexergroup.com / 0703 01 82 79 om du har frågor om rollen. Varmt välkommen med din ansökan!

Om beamonics

Beamonics är beläget i Lund, grundades 2017, och är ett innovativt teknikutvecklingsbolag specialiserat på avancerade laserbaserade sensorer. Beamonics patenterade kärnteknologi adresserar bland annat de miljö- och hållbarhetsutmaningar som vi står inför idag. Tekniken används för att mäta, kvantifiera och analysera partiklar och gaser och används exempelvis för att identifiera utsläpp av växthusgaser såsom metan och koldioxid samt utsläpp av farliga processgaser. Genom våra unika teknologiplattformar skapar Beamonics förutsättningarna för nästa generation av industriell hållbarhet och effektivitet inom en rad segment, såsom energi-, halvledar-, batteri- och stålindustrin. Mer om oss på www.beamonics.se
Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 november 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus.