Hoppa till innehåll
Tullverket logotyp

Systemutvecklare

Sista ansökningsdag
29 oktober 2024 (22 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Andreas Nilsson
Telefon
Ansök nu
Tullverket söker systemutvecklare

Vill du vara med och utveckla framtiden för Tullverkets utvecklingsplattform? Tullverkets IT-avdelning i Luleå söker systemutvecklare för att bygga upp vårt utvecklingsplattformsteam, vill du vara med och skapa smarta lösningar till dina kollegor?

Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 600 anställda. Tullverkets IT avdelning i Luleå är norra Sveriges största arbetsgivare inom it, med cirka 290 anställda. Hos oss får du arbeta med den senaste tekniken och delta i utvecklingen inom flera spännande verksamhetsområden. Tillsammans med kollegor som kompletterar varandra löser du nya uppgifter varje dag och bidrar till Tullverkets samhällsviktiga uppdrag.

Om tjänsten
Du kommer ingå som en del av Tullverkets stora uppdrag och vara med och vidareutveckla vår utvecklingsplattform för att kunna ge ett ännu bättre stöd till alla leveransteam på Tullverket. En viktig del i detta är även att skapa bra förutsättningar för framtida arbetssätt. På sikt ska vi vara experter på automation av flöden genom vår systemutveckling för att vi som helhet ska bli mer effektiva och öka vår kvalitet.

Vi har väldigt mycket utvecklingsarbete framför oss så det du gör i den här rollen har stor påverkan på övrig utveckling. Till din hjälp kommer du ha flera kunniga medarbetare som mer än gärna delar med sig av erfarenhet och kunskap. De som idag arbetar med vår utvecklingsplattform är nyfikna på ny teknik, verktyg, nya arbetssätt och funderar mycket på hur de kan förenkla vardagen för övriga kollegor och skapa ett enkelt flöde genom vår systemutveckling. Området är idag under uppbyggnad och du kommer därför kunna vara med och utforma team och arbetssätt. Det här vill du självklart vara en del av!

Inom området där du kommer ingå arbetar man bland annat med att:
  • vidareutveckla bygg-och leveransplattformen
  • automation och verktyg såsom Ansible, Argo och Shellscript
  • konfigurera, integrera och hantera de olika produkterna som ingår i vår utvecklingsplattform, bl.a. Jenkins, SonarQube, Mattermost och BitBucket
  • ge användarstöd till alla leveransteam
  • fånga upp behov hos användarna av utvecklingsplattformen
  • omvärldsbevaka.
Är du den vi söker?
Du ser dig som en serviceinriktad systemutvecklare och förstår de behov som en systemutvecklare har genom din erfarenhet av systemutveckling och kunskap inom både Java och automatisering.

Du ska ha med dig:
  • eftergymnasial utbildning inom IT eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig
  • minst ett års arbetslivserfarenhet av objektorienterad utveckling
  • erfarenhet av CI/CD flöden, gärna med Git, Jenkins
  • erfarenhet av versionshantering av källkod, gärna med Git
  • erfarenhet av automation inom systemutveckling
  • erfarenhet som gett kunskap inom Linux
  • erfarenhet och kunskap av att bygga och paketera programvara (gärna Maven och NPM)
  • goda kunskaper i tal och skrift på svenska.
Det är meriterande om du har:
  • erfarenhet av arbete med containers och Kubernetes
  • erfarenhet av agila arbetssätt, DevOps
  • erfarenhet eller förståelse för säker programutveckling
  • erfarenhet av GitOps, configuration-as-code
  • erfarenhet av automatiserad testning inom systemutveckling
  • erfarenhet av verktyg såsom Ansible, Argo, Git och Shellscript.
Personliga egenskaper
Den samhällsnytta som Tullverket bidrar med genom att jobba för bara godkända varor över gränsen tilltalar dig som person. Vi ser att du är nyfiken och lösningsorienterad och kan arbeta utan prestige för att underlätta och effektivisera hela utvecklingskedjan.

En viktig del är att ha ett helhetsperspektiv och det har du i allt du gör och genom samarbeten med olika funktioner och roller drivs du av att underlätta vardagen för dina kollegor. Du trivs med arbete i team och ser kompetensspridning och återkoppling som självklara samarbetsverktyg och gillar att lära dig nya tekniker, ramverk och utvecklingsmetoder. Du är också bekväm i samarbete på distans och nyttjar alla kanaler och verktyg för det.

På it-avdelningen har vi framgångsfaktorn "vi gör varandra bättre" och det synsättet använder du som en naturlig del i ditt arbete. För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig
Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter.
Tullverket är en erkänt vänlig arbetsplats där vi värderar trivsel och kultur väldigt högt – att ha kul på jobbet är en framgångsfaktor. Genom att jobba på Tullverket är du med och bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.
Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats med möjlighet till visst hemarbete, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt
Referensnummer: TV-2024-20645.
Placeringsort: Luleå.
Anställningen är en tillsvidareanställning och individuell lönesättning tillämpas.
Tillträdesdag: Efter överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Andreas Nilsson, 076-695 79 71. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson, 0920-25 96 31. och för Saco-S, Eva Rutberg, 0920-25 96 39.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 29 oktober. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Tullverket logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 oktober 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av tf. generaltulldirektör Johan Norrman.