Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Security Vetting Specialist

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 21 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Jobbeskrivning

På Vattenfall arbetar vi för att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi söker dig som vill bidrag med dina kunskaper till att säkerställa att Vattenfalls samhällsviktiga uppdrag som Security Vetting Specialist.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur. Det innebär att många av våra tjänster är placerade i säkerhetsklass enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

För att efterleva säkerhetsskyddslagstiftningen ansvarar Security Vetting Unit för säkerhetsprövningsprocessen tillsammans med Vattenfalls säkerhetsorganisation.

Enheten är operativt ansvariga för genomförande av registerkontroller, bakgrundskontroller och säkerhetsprövningsintervjuer inför anställningar och andra befattningar som är placerade i säkerhetsklass. Enheten består idag av 24 medarbetare fördelat på specialister, utredare och chefer. Vi fortsätter nu att utveckla verksamheten och behöver förstärka med ytterligare en Security Vetting Specialist med placering i Solna, alternativt Luleå.

Dina arbetsuppgifter som Vetting-specialist

Som Vetting Specialist inom Security Vetting Unit på Vattenfall bidrar du till möjligheten att skapa ett fossilfritt liv genom att säkerställa att rätt personer tas in till Vattenfalls säkerhetsklassade tjänster.

Du har en viktig funktion inom avdelningen för att säkerställa att våra ärenden hanteras noggrant, i rätt tid och med rätt kvalitet. Du arbetar nära andra kollegor inom teamet för att hantera inkommande ärenden samt identifiera och lösa uppkomna operativa och administrativa utmaningar kopplat till säkerhetsprövningsprocessens olika steg. Du kommer också att vara med och främja och förbättra våra rutiner i form av olika projekt.

Du kommer i huvudsak att handlägga registerkontrollärenden för vidarebefordran till vår tillsynsmyndighet Svenska Kraftnät (SvK).

Du kommer att samarbeta med Vattenfalls rekryteringsorganisation, rekryterande chefer och inte minst Vattenfalls säkerhetsskyddsorganisation. Du har också kontakt med våra kandidater och arbetar aktivt och förebyggande i syfte att bidra till en bra kandidatupplevelse genom ett professionellt och inkluderande arbete.

Kvalifikationer

Du har ett genuint intresse av mängdhantering av information, vidare har du en väl utvecklad förmåga att noggrant kunna bedöma riktigheten i inkomna handlingar. Du arbetar med en tydlig struktur och har en hög säkerhetsmedvetenhet. Du har ett stort engagemang och är prestigelös. Du har ett gott omdöme, är öppensinnad och fördomsfri och tycker om att tillhöra ett team, även om du ofta utför dina arbetsuppgifter på egen hand.
Du tar ett tydligt ägandeskap för ditt ansvarsområde och driver självständigt ditt arbete framåt. Du arbetar aktivt med att skapa och förvalta goda relationer inom och utanför organisationen.


Förutom ovanstående kvalifikationer har du:

  • Tidigare arbetslivserfarenhet inom området registerkontrollhantering och personalsäkerhet med fokus på det förstnämnda.
  • Akademisk examen inom säkerhetsområdet, beteende- eller personalvetenskap, alternativt arbetslivserfarenhet som Vattenfall anser lämplig för tjänsten.
  • Dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet om registerkontrollhandläggning.
  • Goda kunskaper i Officepaketet samt i att använda systemstöd
  • Flytande Svenska och Engelska i såväl tal som skrift.
  • Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Ytterligare information

Vårt erbjudande
Som Security Vetting Specialist inom Security Vetting Unit på Vattenfall får du förtroendet att arbeta med en blandning av operativa uppgifter och administrativa uppgifter. Du blir del av ett öppet och positivt team som jobbar för att stärka Sveriges säkerhet och skydda det skyddsvärda.

Placering: Solna, alternativt Luleå
Resor till övriga Vattenfalletableringar i Sverige förekommer.

Anställning: Visstidsanställning (1 år)

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Julia Byström julia.bystroem@vattenfall.com eller rekryterare Anna Uppström, anna.uppstroem@vattenfall.com

Fackliga representanter är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00

Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och cv via länken nedan senast 23 maj 2024

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 maj 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren