Hoppa till innehåll
Tullverket logotyp

Lösningsarkitekt till it-avdelningen

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Sofia Nilsson
Telefon
Ansök nu
Tullverket söker lösningsarkitekt till it-avdelningen

Tullverkets IT-avdelning i Luleå är norra Sveriges största arbetsgivare inom IT, med cirka 280 anställda. Hos oss får du arbeta med den senaste tekniken och delta i utvecklingen inom flera spännande verksamhetsområden. Tillsammans med kollegor som kompletterar varandra löser du nya uppgifter varje dag och bidrar till Tullverkets samhällsviktiga uppdrag.

Tullverket växer och vår IT-avdelning i Luleå söker lösningsarkitekt med inriktning mot säkerhetssystem – ansök och bli en av våra nya medarbetare!

Om tjänsten
Som lösningsarkitekt inom området Säkerhet kommer du att arbeta med säkerhetssystem och komponenter för att stödja och stärka Tullverkets förmåga inom den fysiska säkerheten i form av kamerabevakning, tillträde och larm m.m. Området innefattar också system och funktioner för digital hantering av säkerhetsskyddsklassificerad information.
System och komponenter är främst inköpta produkter som ska utformas och implementeras i Tullverkets IT-miljö på ett funktionellt och driftsäkert sätt.
Området är under uppstartsfas och du kommer att ha en viktig roll i den nystartade området med möjlighet att vara med och påverka framtida arbetssätt. Du kommer att ingå i ett tvärfunktionellt team tillsammans med verksamhetsspecialister både från IT men också från andra verksamheter inom Tullverket samt externa leverantörer.
Som lösningsarkitekt är du en operativ teknisk ledare som är involverad i utvecklingsinsatser och vidmakthållande kopplade till området. Du kommer också att ingå i olika nätverk, bland annat med IT-avdelningens övriga arkitekter. Du leder det praktiska arkitekturarbetet inom området.

Arbetet innebär bland annat att:
 • kunna översätta behov/krav till designförslag och tekniska beskrivningar för hur säkerhetssystemen ska implementeras, konfigureras och förvaltas i Tullverkets IT-miljö
 • fungera som teknisk länk mellan IT:s driftsenheter, upphandlade leverantörer samt övrig verksamhet, detta sker i nära samarbete med leveransområdesansvarig för området och andra kompetenser inom uppdragen
 • kunna kommunicera och dokumentera fastställd design/arkitektur samt säkerställa att IT-stöden följer gällande säkerhetsriktlinjer, principer och regler.
Är du den vi söker?
Vi söker dig som har arbetat som lösningsarkitekt och har:
 • eftergymnasial utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig av Tullverket
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • svenskt medborgarskap
 • god förståelse/kunskap för IT-infrastruktur såsom Microsoft-baserade servermiljöer, behörighetsstrukturer (Active Directory) samt förståelse för nätverk
 • förmåga att tydligt och pedagogiskt uttrycka behov/krav, förmågor och lösningar i ord och bild på rätt nivå för olika målgrupper inom IT och kärnverksamhet.
Det är meriterande om du har:
 • erfarenhet av arkitekturarbete inom offentlig regelstyrd verksamhet och av stora driftmiljöer
 • erfarenhet av säkerhetstekniska lösningar för fysisk säkerhet såsom; inpassering/tillträde, larm och CCTV-system (VMS)
 • erfarenhet av att arbeta i verksamheter som berörs av säkerhetsskydd
Personliga egenskaper
Som person är du initiativtagande, nyfiken, kvalitetsmedveten, kommunikativ och prestigelös. Du är resultatinriktad och har ett helhetsperspektiv i allt du gör. Du har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är också bekväm i samarbete på distans och nyttjar alla kanaler och verktyg för det.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig
Ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter, där Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället. Tullverket är en erkänt vänlig arbetsplats där vi värderar trivsel och kultur väldigt högt – att ha kul på jobbet är en framgångsfaktor. Genom att jobba på Tullverket är du med och bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.
Vi tycker det är viktigt med balans i livet och därför omfattar våra förmåner bland annat något vi kallar flexibel arbetsplats. Det innebär att du arbetar både på kontoret i Luleå och hemifrån utifrån en nivå som passar verksamheten.
Hos oss får du trygga anställningsvillkor och förmåner som bland annat omfattar flexibel arbetsplats, med möjlighet till visst hemarbete, friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.
Genom att jobba på Tullverket är du med och bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.

Övrigt
Referensnummer: TV-2024-14719

Placeringsort: Luleå

Anställningsform: Anställningen är en tillsvidareanställning

Individuell lönesättning tillämpas

Tillträdesdag: Efter överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef Sofia Nilsson, 0920-43 05 38 eller leveransområdesansvarig Susanne Lidman, 0920-25 98 95.
För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.
Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Eva Rutberg, tel. 0920-25 96 39. Under perioden 1/7–5/8 kan kontaktpersoner periodvis vara svåra att nå, lämna gärna meddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning på svenska, ska ha inkommit till Tullverket senast den 19:e augusti 2024. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Tullverket logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av tf. generaltulldirektör Johan Norrman.