Hoppa till innehåll
Tullverket logotyp

It-säkerhetspecialist

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Ellinor Bergman
Email
Telefon
Ansök nu
Tullverket söker It-säkerhetspecialist, Luleå

Tullverkets IT avdelning i Luleå är norra Sveriges största arbetsgivare inom it, med cirka 280 anställda. Hos oss får du arbeta med den senaste tekniken och delta i utvecklingen inom flera spännande verksamhetsområden. Tillsammans med kollegor som kompletterar varandra löser du nya uppgifter varje dag och bidrar till Tullverkets samhällsviktiga uppdrag.

Vi söker dig som har aktuell eller tidigare arbetslivserfarenhet från liknande roller inom it-säkerhetsområdet alternativt IT-driftkunskap med ett genuint it-säkerhetsintresse och en nyfikenhet som driver dig att vilja lära dig mer!

Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Ansök och bli en av våra nya medarbetare!

Om tjänsten
Du kommer att vara en viktig del i Tullverkets Security Operations Center (SOC). Vi består bland annat av it-säkerhetsanalytiker och it-säkerhetsspecialister.

Vi arbetar med den senaste tekniken för att upptäcka, analysera och förhindra intrång. I din roll arbetar du exempelvis med hantering och uppföljning av säkerhetsincidenter samt beslut och implementation av lämpliga åtgärder. Utföra riskanalyser, tekniska säkerhetsgranskningar och bedriva omvärldsbevakning är en viktig del av arbetet. Du ska kunna bistå säkerhetsanalytiker samt andra grupperingar med expertkunskap och rådgivning, bidra eller leda projekt inom it-säkerhetsområdet, utveckla och implementera lösningar och funktioner i IT-säkerhetsverktyg.

Vi söker dig som har:
 • En akademisk examen inom IT eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig av Tullverket
 • Relevant vidareutbildning eller certifikat inom IT-säkerhetsområdet
 • Kunskap inom windows- och linuxmiljö
 • Kunskap inom nätverk
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du har:
 • Arbete i en SOC eller motsvarande säkerhetsfunktion
 • Uppsättning och underhåll av SIEM-verktyg
 • Driftövervakning, logg- och larmhantering
 • Säkerhetsanalyser
 • Penetrationstester
 • Arbete inom en myndighet
Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och förmågor. Du kommer att ingå i en mindre arbetsgrupp vilket kräver att du har lätt för att samarbeta men även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi är lagspelare, så en naturlig del är att kunna hjälpa sina kollegor och bidra till gruppens utveckling.

Arbetsuppgifterna ställer krav på ansvarstagande, noggrannhet, intresse för problemlösning och att du är analytiskt lagd. För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Vi erbjuder dig
Tullverket är en erkänt vänlig arbetsplats där vi värderar trivsel och kultur väldigt högt – att ha kul på jobbet är en framgångsfaktor. Tullverket har att viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklingsmöjligheter. Genom att jobba på Tullverket är du med och bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.
Vi tycker det är viktigt med balans i livet och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats med möjlighet till visst hemarbete. En annan förmån är friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt
Referensnummer: PER 2024-14499.

Placeringsort: Luleå.

Anställningsform: Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdag: enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa eller maila Ellinor Bergman, 076-695 73 02/ ellinor.bergman@tullverket.se.
För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.
Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S Eva Rutberg, tel. 0920-25 96 39.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning på svenska, ska ha inkommit till Tullverket senast den 15 augusti 2024.

Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Tullverket logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 augusti 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av tf. generaltulldirektör Johan Norrman.