Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Utbildningsansvarig värnpliktsutbildning vid 1. Hkpskv

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Huvudsakliga arbetsuppgifter

1. Helikopterskvadron söker dig som vill ansvara, planera och genomföra värnpliktsutbildningen vid skvadronen.

Befattningen är ny vid skvadronen och kommer vara sammanhållande för de utbildningsinriktningar som skvadronen beställer värnpliktiga till. Lokalt på skvadronen ansvarar befattningen för den gemensamma planeringen av övningsmoment för värnpliktiga samt utbildningen av de grundläggande soldatkunskaperna. Befattningen ansvarar även för att följa upp enskild värnpliktig under utbildningstiden. Samverkan sker även med F 21 avseende utbildningssamordning.

Denna befattning är en del av den uppbyggnad som sker vid 1.Hkpskv och du kommer ha möjlighet att efterhand påverka arbetsuppgifterna beroende på utvecklingstakt och satta mål för skvadronen.

Kvalifikationer

* SO 6-7 / OF 1-2

Personliga egenskaper

Vi söker dig som gillar att planera, genomföra och utvärdera utbildning. Du stimuleras av nya utmaningar. Har en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer
  • Militära förarbevis
  • Erfarenhet från trupputbildning
  • Erfarenhet från arbetsledande befattning
  • Instruktörsutbildningar
  • Skjutledare Skjutfält (SUSA)
Anställningen är en tillsvidareanställning som ev. inleds med sex månaders provanställning.

Arbetsort: Luleå

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal

Tillträde: Snarast möjligast enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Kn Johan Bohman 0920-23 90 00 (via växel).

Fackliga representanter:

OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
SECO Hkpflj Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Ansökan görs med CV och personligt brev.

Välkommen med din ansökan senast 3:e juni 2024.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 juni 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren