Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Planeringsbefäl

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du intresserad av en omväxlande tjänst vid Försvarsmaktens nordligaste helikopterskvadron? Vill du vara en viktig del av Sveriges helikopterförmåga vid krig och kris? Gillar du att jobba med människor, teknik och utmanande uppgifter. Nu finns det en plats för dig - 1.helikopterskvadron och planeringssektion rekryterar ett planeringsbefäl.

Om enheten
Som planbefäl tjänstgör du vid skvadronens sektion för planering (PLAN). Sektionen omhändertar genomförande av skvadronens verksamhet på långt sikt. Det sker genom deltagande vid organisations- och krigsförbandsutveckling, långsiktig personalplanering, övningsplanering, förmågeutveckling samt långsiktig produktionsplanering. PLAN svarar även för att rapportera verksamhet och ekonomisk uppföljning till sidoordnad och högre chef. Vid övningar ingår PLAN i skvadronsstab 1.hkpskv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Planeringsansvarig för skvadronens deltagande i centrala övningar
 • Planeringsansvarig för skvadronens långsiktiga övningsplanering
 • Budgetansvarig för tilldelade övningar
 • Delaktig i skvadronens långsiktiga produktionsplanering (B+2)
 • Delaktig i framtagande av skvadronens verksamhetsorder ”Fjällräven”
 • Delaktig i funktionsutveckling inom tilldelat arbetsområde
 • Bemannar del av skvadronstab vid övning och insats
 • Leder planerade och uppkomna projekt inom 1.hkpskv
 • Handlägger fortlöpande verksamhetsöversikt Hkpflj/1.hkpskv
 • Beredd att leda planerad verksamhet
KRAV
Kvalifikationer

 • Lägst officer/specialistofficer OF1/OR6
 • Har tjänstgjort inom FV
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan planera och leda planeringsarbetet framåt i en given uppgift. I detta ingår att du ska vara lösningsorienterad och flexibel för att komma framåt i arbetet. Du ska även ha god samarbets- och social förmåga, då flera enheter och individer kan beröras av uppgifterna. Eftersom tjänsten också innebär att utbilda personal så ser vi gärna att du kan ta människor på ett bra sätt och se deras olika behov och förutsättningar.
Vid urval kommer stor vikt läggas åt personliga egenskaper.

Meriterande
 • Erfarenhet av stabstjänstgöring
 • Militärt förarbevis och tyngre körkortsbehörighet
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid där även tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger förekommer.
Arbetsort: Helikopterflottilj i Luleå. Tjänsteresor förekommer i mindre utsträckning.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Tjänstenivån är OR 6.
Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Roger Mannberg 070-374 03 56
Joakim Östlin 070-245 03 66

Fackliga företrädare
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström, nås via växel på 013-28 30 00


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-09-01. Din ansökan bör innehålla CV, ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt att tre referenser ska bifogas..

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (41 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren