Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Sambandsoperatör, GSS/K

Publiceringsdatum
11 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Värdesätter du ömsesidigt förtroende och önskar både ett eget ansvar såväl som goda möjligheter till kompetensutveckling? Våra medarbetare är viktiga för oss och du ges god möjlighet att förena det professionella och det privata. Vi ger dig även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år

Om enheten
Norra militärregionen är inne i en spännande och utvecklande fas och vi söker nu en Ledningssystemofficer som vill vara med på den resan. Vårt arbete präglas av en god laganda, hjälpsamhet, högt i tak och med fokus på tillväxt och förbättringsarbete.

Befattningen som Sambandsoperatör är placerad vid MR N stab i Boden, vid avdelningen J6. På avdelningen arbetar C J6, tillika IT chef samt två handläggare Ledningssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Dina uppgifter blir bland annat att driftsätta, hålla uppdaterade samt använda de olika systemen. På några av systemen kan det bli aktuellt att du utbildar andra användare.
 • Normalt arbetar du ett sammanhängande arbetspass som är förlagda på dagen. Vid övningar och andra förhållanden förändras schemat för att passa in i den rådande verksamheten.
 • Växeltjänstgöring mellan motsvarande funktioner i Försvarsmakten kan bli aktuell under kortare perioder, liksom tjänsteresor till andra orter.
KRAV
Kvalifikationer

 • Genomförd och godkänd värnplikt, alternativ godkänd GMU
 • Godkänd gymnasieutbildning
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God vana att arbeta med IT-baserade system, främst i Windowsmiljö
 • Körkort B (önskvärt manuell växellåda)
Personliga egenskaper
Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du har god social förmåga, god situationsanpassningsförmåga både vad avser eget ledarskap och medarbetarskap, god stresstålighet och uthållighet samt god förmåga till improvisation. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten, inom området sambands-/ledningssystem
 • Radiocertifikat alternativt sambandskunskaper
 • Kunskaper om radiokommunikation och vågutbredning
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Befattningen är en visstidsanställning, heltid, om 6 år med möjlighet till förlängning. Provanställning kan komma att tillämpas de 6 första månaderna.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort: Boden
Befattningen innebär tjänsteresor. Arbetet är till del förlagt kvällar och helger.
Arbetsuppgifterna kan förändras över tid.

Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet. Tre timmars friskvårdstid per vecka samt flextids- och semesteravtal följer med anställningen.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Jan Pasma

Fackliga företrädare
OFR/O: Håkan Jansson
Ordf Seko/F: Susanne Thunberg
OFR/S Försvarsförbundet: Annelie Forshage
SACO klubb: Carina Gabrielsson

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 8000


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-07-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 juli 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren