Hoppa till innehåll
StudentConsulting logotyp

Rörkonstruktör till Mericon Engineering

Publiceringsdatum
19 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Har du ett intresse för Rörkonstruktion samt har erfarenhet av AutoCad? Vill du dessutom arbeta i en roll med mycket kundkontakt? Då har vi tjänsten för dig!

Information om uppdraget:

Har du ett intresse för Rörkonstruktion samt har erfarenhet av AutoCad? Vill du dessutom arbeta i en roll med mycket kundkontakt? Då har vi tjänsten för dig!Mericon Engineering tillhandahåller ingenjörs- och konsulttjänster för kunder inom energibranschen och processindustrin. De erbjuder strategisk rådgivning och ingenjörstjänster med lokal närvaro. Deras kärnkompetens finns inom energisektorn, petrokemi och bioraffinaderi samt inom pappers- och massaproduktion. Deras medarbetare utmanar det invanda, inspirerar till nya idéer och designar med full energi innovativa lösningar som framtids säkrar en hållbar utveckling och lönsamma resultat. Just nu befinner sig företaget i ett expansivt skede och söker därför efter en Rörkonstruktör till Linköping, Norrköping eller Stenungsund.

Som Rörkonstruktör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att hjälpa och assistera mer erfarna konstruktörer/Projektledare. Beroende på uppdrag kommer du ges möjlighet att vara delaktig i allt från processdesign och konstruktion, tekniska lösningar, komponent- och materialval, flödesscheman, komponent - och rörlistor, 3D- modellering samt ta fram tillverknings- och installationsunderlag. Du kommer vara delaktig från idé till färdiga handlingar tillsammans med erfarna kollegor.

Uppdrag och projekt kan utföras både i Mericon Engineerings egna regi ”in-house” eller direkt i deras kunders verksamheter. Det dagliga arbetet ”in-house” innebär framförallt att assistera projektledare/mer erfaren kollega med att rätta upp ritningar från rödmarkeringar, fylla i listor, rita upp flödesscheman (P&ID) och göra enklare ritningar under handledning. I uppdrag hos kund handlar det ofta om enklare (men lärorikt!) underhållskonstruktion eller schemaritning. Vidare finns väldigt goda utvecklingsmöjligheter på företaget. Arbetsuppgifterna kan dock komma att skilja sig beroende på vilken erfarenhet man har inom området sedan tidigare.

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att StudentConsulting sköter rekryteringsprocessen och att du får en anställning hos Mericon Engineering. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är förlagda mellan 08-17 måndag till fredag, med möjlighet till flex. Vidare förväntas du kunna starta omgående eller enligt överenskommelse.

Detta söker vi:

Vi välkomnar sökande med olika erfarenhetsnivåer inom yrket, både juniora och mer erfarna kandidater. Vidare söker vi dig som:
* Har en relevant teknisk utbildning inom CAD, konstruktion, som maskiningenjör eller liknande
* Har erfarenhet av AutoCad
* Har goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska
* Har B-körkort och med fördel egen bil då resor och kundbesök är en naturlig del i tjänsten

Meriterande är om du:
* Har erfarenhet inom processindustrin
* Har tidigare arbetat på en konsultfirma eller entreprenadföretag
* Har erfarenhet av till exempel Inventor, Bricscad, Aveva E3D, Cadmatic eller Autodesk Plant3D
* Har kännedom om regelverk inom PED, AFS 2016:1+ AFS 2017:3
* Har erfarenhet av beräkningsprogram såsom Caepipe, Ceasar II, Rohr II

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper! Som person ser vi att du är framåtriktad och har en god social kompetens då du som konsult ständigt kommer att möta nya människor och anpassa dig till olika arbetsmiljöer. Vi värdesätter också ditt goda humör, din noggrannhet samt ansvarstagande. Vidare har du en förmåga att ta dig an nya utmaningar men vet samtidigt när du behöver fråga om hjälp.

Passar ovan på dig? Sök redan idag då urval och intervjuer sker löpande!
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Sökord: Rörkonstruktör, Konstruktör, CAD, AutoCad

Sökord: Rörkonstruktör, Konstruktör, CAD, AutoCad
StudentConsulting logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 augusti 2024 (42 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi tillsatt över 20 000 jobb det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.com