Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
02 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet som bedriver tillämpad forskning och kvalificerade utredningar inom transportområdet. Vi är cirka 240 medarbetare och har en årlig omsättning på omkring 290 miljoner kronor. Huvudkontoret finns i Linköping medan övriga kontor finns i Stockholm, Göteborg och Lund.

Nu söker vi en erfaren verkstadstekniker till enheten Verkstad. VTI:s verkstad är en komplett mekanisk verkstad som utvecklar och tillverkar unik forsknings- och provningsutrustning inom främst transportsektorn. Arbetet genomförs oftast i nära samarbete med forskarna och uppdragsgivarna för att lösa specifika önskemål och utmaningar. Enheten har idag 4 medarbetare och är placerad i Linköping.

Om rollen

Arbetsuppgifterna är mycket varierande inom det verkstadstekniska området, ofta med fokus på prototyptillverkning. Arbetet omfattar bl.a. att arbeta i både styrd och manuell svarv och fräs, finmekanik och allmän mekanisk tillverkning och installation. I arbetsuppgifterna ingår även att bistå övriga enheter på VTI med teknisk service.

Arbetet utförs på uppdrag av och i samverkan med övriga medarbetare och enheter inom institutet, vanligtvis i projektform, men även externa uppdragsprojekt utförs. I arbetet ingår kontakter med interna och externa uppdragsgivare.

Verkstadsarbetet utförs inom en liten grupp vilket medför flexibla arbetsuppgifter med stort eget ansvar och stor möjlighet att planera sitt eget arbete samtidigt som man har stora möjligheter att utvecklas i arbetet. Arbetsuppgifterna är ofta inriktade mot problemlösning, utveckling och framtagande av prototyper med hög kvalité för forskningen.

Om dig

Du har lämplig verkstadsteknisk utbildning samt flera års erfarenhet inom området med relevanta arbetsuppgifter, gärna inom utvecklingsinriktad verksamhet. Du har mycket goda kunskaper inom CNC-styrd svarv och fräs, gärna med erfarenhet av Mastercam. Du kan förbereda och preparera arbetsprojekt i dessa maskiner. Det är även önskvärt med kunskaper i arbetet med manuell svarv och fräs. Övriga erfarenheter från uppdragsverksamheter och kundrelationer är meriterande.

Vi förutsätter att du som person har ett starkt allmänt intresse för mekanik och teknik samtidigt som du är självständig, kreativ, noggrann, bra på att organisera ditt arbete, har god initiativ- och samarbetsförmåga. Du har lätt för att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Körkort B krävs. Truckkort är önskvärt.

Mer information

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Ref. nr: 2024/0273-3.1

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan, senast den 14 augusti 2024, med personligt brev, CV, examensbevis samt betygskopior och andra handlingar du vill åberopa. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Kontaktpersoner

Håkan Carlsson
Laboratoriechef
0703-99 13 61
hakan.carlsson@vti.se

Thomas Lundberg
ST
Vxl: 013-20 40 00
thomas.lundberg@vti.se

Anna Arvidsson
SACO
Vxl: 013-20 40 00
anna.arvidsson@vti.se
Statens väg- och transportforskningsinstitut logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

För mer information om VTI gå in på:
https://www.vti.se/