Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Miljöingenjör

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Vi söker en engagerad miljöingenjör till Region Mellersta. Regionen är en del av vårt affärsområde Anläggning, med kontor i Linköping, Örebro, Västerås, Kalmar och Jönköping.

Vi söker dig som är redo att bli en viktig del av vårt team, bidra med din expertis och engagemang. Du kommer att stödja både ledningen och våra projekt i miljöfrågor, och vara en nyckelspelare i vår resa mot en mer hållbar byggbransch.

Om jobbet

Som miljöingenjör blir du en del av regionens team för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Du kommer att driva regionens utveckling inom miljö, delta som miljöspecialist i våra anbud och stödja produktionen i våra entreprenadprojekt i olika miljöfrågor. Du kommer också att ha kontakt med miljömyndigheter och kunder.

Du kommer att ingå i olika nätverk inom koncernen och affärsområdet, där du utbyter erfarenheter med andra i samma roll och driver implementeringen av nya arbetssätt inom miljöområdet.

Om dig

Vi tror att du har en relevant kandidatexamen från universitet eller högskola, samt yrkeserfarenhet av miljöfrågor, delvis inom anläggningsbranschen. Du behöver ha kunskaper i miljöbalken och processen för anmälan och tillstånd för olika miljöfarliga verksamheter. Erfarenhet och kunskap om hantering av förorenad mark och kontakt med olika myndigheter är mycket önskvärt.

Om du dessutom har kunskaper inom AMA-anläggning och entreprenadjuridik med inriktning mot miljö, är det ett plus. Erfarenhet av vattenverksamhet, skyddad natur, avfallslagstiftning, anmälningar om miljöfarlig verksamhet som sortering av massor, krossning och återanvändning av avfall i anläggningsarbete är också fördelaktigt

Vi tror att du är en person som inte är rädd för att fatta beslut, är stresstålig och kan vara diplomatisk mot tillsynsmyndigheter och beställare. Du behöver även vara pedagogisk för att kunna förmedla ut miljökunskapen ut i vår organisation.

För att lyckas i detta arbete är det en fördel om du är självständig, flexibel och har lättare för att se möjligheter än problem. Du bör vara lösningsorienterad, se miljöproblem innan de inträffar och förebygga dem.

Självklart behöver du behärska svenska i tal och skrift, både myndighetsspråk och att skriva och prata så att yrkesarbetare och arbetsledare förstår.

Placeringsort är på något av regionens kontor och arbetet kommer att medföra resor i tjänsten.

Tveka inte att skicka in din ansökan, vi arbetar med löpande urval men sista ansökningsdag är den 26:e augusti.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jenny Lundberg: jenny.lundberg@peab.se.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 september 2024 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.