Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Specialförbanden söker Utbildningsbefäl till SHG

Publiceringsdatum
04 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Särskilda helikoptergruppen (SHG) är ett specialoperationsförband inom Försvarsmaktens specialförbandssystem (FMSF) lokaliserat vid Helikopterflottiljen i Linköping. SHG primära uppgifter är taktiska transporter, underrättelseinhämtning och flygunderstöd. SHG har i likhet med övriga förband inom FMSF höga krav på tillgänglighet hos särskilt uttagen personal, med stor operativ erfarenhet samt hög utbildnings- och kompetensnivå.

Om tjänsten
Som UTBILDNINGSBEFÄL vid SHG ingår du i förbandets utbildnings- och utvecklingsavdelning, vilken utgörs av ett flertal ingående funktioner. Avdelningens främsta uppgift är att planera och samordna utbildning och träning, i nära samverkan med övriga enheter ur FMSF. Utöver detta ansvarar sektionen även för att utveckla förbandets övningsverksamhet samt utgöra grunden i krigsförbandets kontinuerliga utveckling avseende taktik, teknik och materiel. Tjänsten ger goda möjligheter för individen att fördjupa sig inom olika specialområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Planera, leda samt utvärdera utbildning och övning, inom ramen för SHG krigsförbandsutvecklingsplan.
 • Leda eller ingå i olika utvecklingsarbeten och projekt, ofta tillsammans med andra delar ur FMSF eller externa samarbetsparter.
 • Samverkan mot ett brett spektra av kontaktytor - inom egen organisation, FMSF, övriga delar av Försvarsmakten och externa parter.
Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö som ställer mycket höga krav på kreativitet, initiativkraft, och problemlösningsförmåga inom en bred palett av arbetsuppgifter, såväl inom som utanför egen funktion. Sektionens sammansättning och omfattande verksamhet medför stor variation i den dagliga tjänsten, där individens förmåga till anpassning och öppenhet för nya uppgifter är avgörande. Tjänsten innebär att upprätthålla beredskap för nationella och internationella operationer, i vissa fall med kort anspänningstid.

Kvalifikationer
 • Officer SO 6-7 alternativt OF 1-2
 • Godkänd enligt FM FysS, nivå 2
 • Körkort klass B
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande
 • Tidigare erfarenhet från grundutbildningskompani
 • SUSA/FUSA
 • Instruktör understödsvapen
 • Erfarenhet avseende militär luftfart
 • Erfarenhet avseende telekrig
 • Erfarenhet avseende RPAS
 • Sjukvårdsinstruktör
 • Fordonsinstruktör
 • Tidigare internationell tjänstgöring
Sökande ur samtliga försvarsgrenar välkomnas för att skapa ökad kompetensbredd

Personliga egenskaper
Du har en naturlig fallenhet för utbildning och trivs i rollen som instruktör, även under tidspress samt då förutsättningarna är bristfälliga eller hastigt förändras.

Som person är du social och prestigelös med en positiv attityd till nya utmaningar. Du har förmåga till en god helhetsförståelse och anpassning till den kontext där du för tillfället verkar. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Information om rekryteringsprocessen
Sökande till tjänst vid SHG, som efter urval bedömts lämpliga, kommer att genomgå en uttagningsprocess omfattande kompletterande tester, intervjuer och medicinsk undersökning.
I samband med eventuell kallelse till uttagning kommer detaljer avseende arbetstid, resor, utrustning och förberedelser framgå av denna.
För upplysningar om befattningen kontakta: Hkpflj-rekrytering-SHG@mil.se

Fackliga företrädare
OFR/O, Mats Häggström
Försvarsförbundet, Christoffer Willers
SACO-S, Anneli Helmersson
SEKO, Urban Hellqvist
Samtliga nås via växel 013-28 30 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-19. Din ansökan sker via epost och den ska innehålla ifyllt ansökningsformulär samt CV.
Spara ner ansökningsformuläret som ”Förnamn_Efternamn_Befattning”, fyll i och mejla in tillsammans med ditt CV till Hkpflj-rekrytering-SHG@mil.se
Ofullständig ansökan behandlas ej.

Notera att denna befattning inte går att söka i Reachmee, utan endast via mejl.

Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 maj 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren