Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Förrådschef till Specialflygkompaniet Malmen, Skaraborgs flygflottilj F 7

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Specialflygkompaniet är organiserat inom Specialflygskvadronen vid F 7 men baserat i LINKÖPING.

Huvuduppgiften för kompaniet är att över tiden tillgodose Specialflygskvadronens behov av luftvärdiga flygplan 102 (Gulfstream GIV) och flygplan 100 (Saab 340) enligt planerat flygtidsuttag.

Verksamheten innebär en delaktighet i ansvaret för att tilldelad flygtidsproduktion och flygunderhåll genomförs på ett kostnadseffektivt och luftvärdigt sätt.

Arbetet inom kompaniet är komplext. Det innefattar en stor variation av arbetsuppgifter och uppdrag som löper dels över tiden, dels på kort sikt. Verksamheten bedrivs i huvudsak vid Malmen men även på annan ort, såväl nationellt som internationellt.

Vi är en aktiv del av det svenska insatsförsvaret.

Specialflygkompaniet har dryga 40 befattningar och är uppdelat på tre plutoner. Två flygunderhållsplutoner som bedriver flygunderhåll och flygtjänst på våra flygsystem, samt flygmaterielpluton som gör underhåll på våra fordon och aggregat samt ansvarar för och driver vårt förråd med reserv och utbytesdelar. Materielpluton utför även visst förråds-underhåll.

Vi söker dig som vill arbeta som förrådschef och materieltekniker på Materielpluton vid Specialflygkompaniet.

Det är en civil befattning i flygteknisk tjänst.
Befattningen har främst inriktning mot förråds- och försörjningstjänst.

Materielplutonen vid Specialflygkompaniet består av tiotalet befattningar, blandat civila, yrkesofficerare och soldater (GSS).

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Förrådschefen svarar för att leda underställd förrådspersonal i den dagliga tjänsten samt under övning och insats. Kontinuerligt förbättra rutiner och arbetsmetoder inom förrådstjänsten. Bistå plutonchefen inför medarbetarsamtal och rekrytering. Utbilda och handleda förrådsmän, GSS och växeltjänstgörande. Förrådschefen genomför ankomstkontroller av flygmateriel tillsammans med övriga materielpluton. Svarar för Specialflygskvadronens flygmateriel och reservdelslager men även delar av kompaniets gemensamhetsmateriel samt inventeringen av detta. Förrådschefen utför underhåll på flygsäkerhetspåverkande materiel.

I tjänsten kommer du ingå i beredskap och övningsverksamhet.

Du som söker är ordningsam, noggrann, självgående och lätt att samarbeta med. Vi ställer stora krav på personlig lämplighet. Eftersom verksamheten på Specialflygskvadronen är väldigt varierande och dynamisk ser vi att du är initiativrik, ansvarsfull, stresstålig och serviceinriktad.

Kvalifikationer:
 • Svensk medborgare
 • Gymnasiekompetens
 • Körkort B, manuell växellåda.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.
 • Uppfylla FM FysS tilläggskrav enligt nivå 1 kondition och 2 styrka
 • Du måste kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne och serviceattityd.
Meriterande:
 • ADR-utbildning
 • Körkort på tunga behörigheter
 • Erfarenhet av materieltjänst/förrådstjänst.
 • Erfarenhet av underhåll av materiel, fordon, aggregat o.dyl.
 • Erfarenhet av våra datasystem PRIO, Fenix och UEF
 • Ledarskapsutbildning och/eller arbetat i ledande befattning.
Övrigt:

Befattningen ingår i Specialflygskvadronens insatsförband vilket innebär att du kommer krigsplaceras i din befattning. Du kommer därför genomföra grundläggande militär utbildning samt delta i övningar och insats.

Fysisk träning på arbetstid ingår för att säkerställa den fysiska prestationsförmågan och bättre hälsa. Utbildningar är något som sker löpande, initialt mer frekvent. Det här innebär en del resor.

Kontaktpersoner:

Upplysningar lämnas av Yunus Duman (söks via växeln tfn 013-28 30 00).

Fackliga företrädare: (söks via växeln tfn 0505-45 10 00)
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-03. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 juni 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren