Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

2.IT-Försvarsförbandet söker IT-säkerhetsspecialist

Publiceringsdatum
02 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
OM TJÄNSTEN
Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld? Vi söker nu en IT-säkerhetsspecialist till 2. IT-försvarsförbandet (ITF). 2.ITF är ett förband under uppstart där cybersäkerhet är kärnverksamheten. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens IT-system genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetsspecialist med inriktning mot incidenthantering kommer du utgöra en viktig del i försvaret av Försvarsmaktens kvalificerade ledningsstödssystem, stridslednings- och sensorsystem samt plattformar.

Du kommer att ställas inför varierande uppgifter av mer komplex karaktär inom ramen för cyberoperationer där samarbete och teknisk kompetens kommer att krävas. I din roll kommer du att arbeta med att förebygga, identifiera och hantera incidenter. Ett möjligt fokusområde kan vara att arbeta med cybersäkerhet mot molnplattformar.

I din roll kommer kompetensutveckling, övning och träning vara en naturlig del av tjänsten. Du kommer även vara en del av förbandets pågående projekt där din specifika kompetens passar in.

Kompetenskrav
 • Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet
 • Kunskaper om nätverk och operativsystem
 • Kunskaper om molnplattformar och dess uppbyggnad
 • Kännedom om logganalysering
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av IT-incidenthantering
 • Du har stort intresse för molntjänster och tidigare praktiskt erfarenhet inom området
 • Erfarenhet av Threat Hunting
 • Andra djupa kunskaper relaterade till cybersäkerhet
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en hög personlig mognad, du är flexibel och kan lätt anpassa dig utifrån olika situationer samtidigt som du tycker om att samarbeta med andra människor.

För att trivas hos oss behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande, ett genuint IT-säkerhetsintresse och en god analytisk förmåga.

Vad vi kan erbjuda dig
 • Ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet
 • Tid, möjlighet och verktyg för att kunna lösa de tilldelade arbetsuppgifter till den nivå som krävs
 • En arbetsplats som präglas av en stark gemenskap
 • Personlig kompetensutveckling inom området
 • Möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid
 • Stort fokus på bra balans mellan arbete och privatliv
Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos 2.ITF för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten

Placeringsort: Linköping

Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen in med din ansökan senast den 11 augusti. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Ansökan skickas till: 2itf-rekrytering@mil.se, ange referens 2417 på din ansökan.

Obs. Ansökningsanvisningen nedan är felaktig använd mailen ovan

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren