Hoppa till innehåll
Folksam logotyp

Skadereglerare till olycksfall

Publiceringsdatum
26 april 2024
Antal tjänster
15
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
"Det bästa som kan hända om det händer"! Det är så vi vill att våra kunder ska uppleva Folksam när något hänt och de behöver kontakta sitt försäkringsbolag. Vår ambition är att vara branschledande inom hållbarhet och vi är övertygade om att minskade klimatavtryck, avfall och kostnader bidrar till nöjdare kunder!

Klappar ditt hjärta lite extra för att hjälpa kunder som drabbats av sjukdom eller en skada? Då kan vi erbjuda dig ett intressant jobb tillsammans med engagerade kollegor! Vi söker nu skadereglerare till Olycksfall i Linköping som ingår i avdelningen Sjuk- och olycksfallskador där runt 90 medarbetare arbetar.

Det här gör du som skadereglerare inom olycksfall på Folksam

Som skadereglerare har du en central roll i vår verksamhet och du ansvarar för att kunden får sin skada reglerad på ett enkelt och engagerat sätt. Detta gör du med en hög tillgänglighet och ett bra kundbemötande. I arbetet som skadereglerare ansvarar du för att kunden får ett snabbt och korrekt besked i sitt skadeärende. Genom hela processen är det viktigt att säkerställa ett gott kundmöte, då vårt främsta mål är nöjda kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Säkerställa ett gott kundmöte med hög tillgänglighet, exempelvis via telefon och mejl.
  • Registrera och handlägga skador med varierande komplexitet enligt Folksams regelverk.
  • Säkerställa att kunden får den ersättning de har rätt till enligt villkoret i försäkringen och enligt Folksam regelverk för hur villkoret tolkas.
  • Förmedla och motivera ersättningsbeslut på ett tydligt sätt i såväl tal som skrift.
  • Bedöma sambandsfrågor och medicinsk invaliditet.
Vill du veta mera om vad en skadereglerare arbetar med på Folksam? Gå gärna in och läs här!

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har erfarenhet av serviceyrke som inkluderar kundkontakt, kundvård och administration. Det är viktigt att du har erfarenhet av kundnära verksamhet och är van att hantera kunder via telefon, mejl och brev. Du har en avslutad gymnasieutbildning med slutbetyg.

Vidare ser vi gärna att du erfarenhet av att läsa och tolka medicinska journaler och andra medicinska handlingar. Om du har arbetat med skadereglering tidigare är det meriterande. Har du en bakgrund inom sjukvård, medicinsk kunskap eller erfarenhet av tandvård så är även det meriterande för denna roll.

Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter, planerar väl och driver ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du samarbetar bra med andra människor och är lugn i stressiga situationer. Vidare är du serviceinriktad och tillmötesgående och har en stor empatisk förmåga. Du kan också uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi söker dig som visar engagemang och intresse i det du gör.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär med bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och jobbar aktivt med inkludering och mångfald. Vi erbjuder flexibiliteten att varva arbete på kontoret med att jobba hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur - tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 15 maj 2024.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Evelina Vincent gruppchef, 072-582 64 75.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 69 46, Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.
Folksam logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 maj 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren