Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Ta chansen och bli miljökonsult hos Miljömätarna i Linköping!

Publiceringsdatum
18 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du studerat naturvetenskap, teknik eller energi och är redo för nästa utmaning i karriären? Vill du dessutom arbeta på ett kvalitetsinriktat bolag där du i din tjänst får hjälpa företag till en minskad miljöpåverkan? Då kan rollen som miljökonsult hos Miljömätarna i Linköping vara något för dig! Miljömätarna har över 30 års erfarenhet av emissionsmätningar och bolagets kunder är några av Sveriges största energiproducenter såväl som mindre företag inom industrin. Du kommer välkomnas till ett familjärt bolag och erbjudas goda möjligheter till att utvecklas både i
din roll och inom företaget. Låter det som något för dig? Sök redan idag och bli en del av Miljömätarna!Om tjänsten

Miljömätarna är ett kvalitetsinriktat, ackrediterat luftlaboratorium med mer än 30 års erfarenhet av emissionsmätningar. Tyngdpunkten ligger inom kraft- och värmeproducerande industri men företaget utför mätningar inom alla typer av industrier. I takt med ökade krav i branschen expanderar Miljömätarna och som följd på det söker de nu en miljökonsult till deras kontor i Linköping. Detta är en chans för dig med ett kvalitetstänk och miljöengagemang som vill hjälpa företag till en minskad miljöpåverkan.

Som miljökonsult kommer du erbjudas en varierad och spännande roll med mycket frihet under ansvar. För att trivas i rollen ser vi att du är serviceinriktad och kvalitetsmedveten samt en god lagspelare. Vi ser gärna även att du är flexibel och gillar att resa i ditt arbete. Du kommer välkomnas till ett bolag med engagerade och kompetenta kollegor där samtliga medarbetare stöttar varandra.

Du erbjuds:

 • En fot in i en spännande bransch där du får chans att bidra till ett ökat miljöarbete.
 • En roll med goda utvecklingsmöjligheter där du erbjuds mycket frihet under ansvar.
 • Möjligheten att arbeta på ett mindre och familjärt företag där du erbjuds chans till att vara med och påverka i bolaget.
 • Engagerade och kompetenta kollegor på en arbetsplats där god sammanhållning och gott samarbete värderas högt.
 • En tjänst där du får resa och se många anläggningar runt om i Sverige.
 • Generösa förmåner och trygga anställningsvillkor.


Arbetsuppgifter
 • I rollen som miljökonsult kommer du att få arbeta brett och varierat och dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå utav emissionsmätningar, resande, rapportskrivning, utvärdering av resultat samt kundkontakt. Du kommer främst att arbeta med kunder inom kraft- och värmeproducerande industri och tjänsten kommer innebära en del resande inom Sverige då Miljömätarnas kunder är geografiskt utspridda. Du kommer ha med dig en kollega när du genomför mätningar på kunds anläggning men annars självständigt ansvara för dina kunder när du kommit in väl i rollen. Innan dess kommer du att få gå parallellt med en erfaren kollega för att lära dig arbetsuppgifterna och få bästa möjliga förutsättningar att lyckas i rollen.


Kvalifikationer
 • Har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis teknik, kemi eller energi. Alternativt en annan relevant eftergymnasial utbildning i kombination med en gymnasieutbildning inom naturvetenskap.
 • Har god datavana och goda kunskaper inom Office-paketet.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Har B-körkort.

Tjänsten innebär fysiskt ansträngande lyft av utrustning.

Det är meriterande om du har:

 • Har goda kunskaper inom matematik, fysik och kemi.
 • Kunskap inom svensk lagstiftning.
 • Erfarenhet från en roll inom processindustrin, exempelvis som drifttekniker.
 • Tidigare erfarenhet av provtagning.
 • Kunskap inom programmering och/eller statistik.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Serviceinriktad
 • Problemlösande
 • Kvalitetsmedveten
 • Anpassningsbar
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 juni 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se