Hoppa till innehåll
Lidan Marine AB logotyp

Lidan Marine söker Sales Engineer

Publiceringsdatum
21 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vi söker just nu en Sales Engineer till Lidan Marine!

Är du en nyfiken, social och tekniskt intresserad person som drivs av att skapa långsiktiga relationer? Vill du arbeta tillsammans med skickliga och engagerade kollegor inom en dynamisk projektorganisation som verkar på en global marknad? Vi söker nu en Sales Engineer till Lidan Marine i Lidköping. Här erbjuds du en variationsrik tjänst inom försäljning med ett högt teknikinnehåll hos en arbetsgivare mitt i en spännande tillväxtfas. Kanske är det dig vi söker?

Läs mer på www.lidanmarine.com



Dina arbetsuppgifter

Som Sales Engineer på Lidan Marine kommer du att ha en central roll med kundkontakt och vara involverad i säljprocessen både externt och internt. Du kommer att arbeta i tätt samarbete med kollegor för att analysera och upprätthålla tekniska och kommersiella mål för företagets produkter, samt delta i utvecklingen och underhållet av både nya och befintliga koncept.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Analysera kundens önskemål och krav utifrån inkomna förfrågningar.
  • Ansvara för att upprätta en offertprocess i samarbete med KAM och Produktchef.
  • Analysera kostnadsläget och tekniska lösningar med hjälp av affärssystem och tidigare analyser i Excel.
  • Sammanställa tekniska specifikationer och dokument, kalkyler, ritningsunderlag och offertunderlag.
  • Delta aktivt i affärs- och produktplaneringen för att förbättra produkters prestanda, lönsamhet och kvalitet.
  • Hantera tekniska frågor vid kundkontakt.
Tjänsten rapporterar till Marknadschefen och är på heltid, dagtid med start enligt överenskommelse.



Din profil

Vi tror att en eftergymnasial ingenjörsutbildning eller annan teknisk disciplin är starkt meriterande för att lyckas i rollen, kombinerat med ett par års arbetslivserfarenhet inom teknik/teknisk försäljning. Tidigare erfarenhet av att arbeta mot en global marknad och/eller inom en projektorganisation är meriterande, men inget krav. Vi välkomnar även ansökningar från mer juniora profiler som är i början av sin karriär och har en stark vilja att utvecklas inom området. Du har goda erfarenheter av att hantera/producera teknisk dokumentation tillsammans en vana av att arbeta i affärssystem och Office. Dessutom kommunicerar du obehindrat på såväl svenska som engelska, både i tal och skrift.

För den här tjänsten lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper! Som person är du en utpräglad lagspelare som är noggrann, ansvarstagande och nyfiken i ditt sätt att vara. Du har en inneboende drivkraft i att prestera och har förmågan att utveckla goda relationer både internt och med din kundbas genom ditt relationsskapande, lyhörda och samarbetsorienterade sätt att vara. Vidare har du en god kommunikativ förmåga tillsammans med ett tekniskt intresse.

Stämmer ovanstående information in på dig? Välkommen med din ansökan till Lidan Marine som står inför en spännande och expansiv fas där du i rollen som Sales Engineer kommer ha en stor påverkan på företagets fortsatta utveckling. Här har du möjligheten att bli en del av ett redan starkt team hos en arbetsgivare vars arbetsmiljö präglas av samarbete, engagemang och viljan av att ständigt förbättras.



Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Professionals Nord. Vid frågor eller mer information vänligen kontakta Staffan Arkelöv på staffan.arkelov@pn.se eller 070-377 77 12.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag den 22 september. Du är därför varmt välkommen med din ansökan redan idag! Då vi inte tar emot ansökan via mail hänvisar vi dig till att söka via annonsen.



Om Lidan Marine AB

Lidan Marine AB är en ledande leverantör av kompletta och kundanpassade vinsch- och hanteringssystem för marina och industriella applikationer, både civilt och militärt. Företaget grundades 1909 och har sedan dess samlat på sig omfattande erfarenhet inom respektive affärsområde, där man verkar på en global arena med kunder över stora delar av världen.

Företaget är känt för sina lösningar som kännetecknas av låg vikt, kompakta konstruktioner med hög noggrannhet och tillförlitlighet. De erbjuder också eftermarknadstjänster för att säkerställa långvarig kundnöjdhet. Lidan Marine AB är idag ett 30-tal anställda och ingår i Sepson Winch Group-koncernen.
Lidan Marine AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 september 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren