Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Tekniker Flygkomponent

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du en noggrann tekniker som önskar arbeta i en spännande miljö vid Skaraborgs Flygflottilj F7?

Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team. Du kommer tillhöra Flygverkstaden, där vi är 80 medarbetare uppdelat på 4 sektioner. Tillsammans gör vi tekniskt underhåll på JAS39 samt all dess kringutrustning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som tekniker flygkomponent genomför du förebyggande och avhjälpande underhåll på främst komponenter och underhållsutrustning till JAS 39 Gripen-systemet, men även till övriga flygsystem inom Försvarsmakten. Tjänsten kommer att innebära intern utbildning till uppgifts-/specialbehörigheter inom flygkomponentverkstaden.

Som anställd i Försvarsmakten deltar du i en insatsorganisation där fortlöpande utbildningar, militära övningar och fysisk träning ses som en naturlig del i vardagen.

KRAV

Kvalifikationer
  • Körkort lägst klass B (manuell).
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
  • Genomförd teknisk utbildning på gymnasienivå och/eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdigt.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel, noggrann och som trivs med stort eget ansvar. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar egna initiativ. Du har viljan och nyfikenheten att utvecklas inom flygteknikområdet och du gillar ett arbete med varierande arbetsuppgifter och växlande tempo.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller annan myndighet.
  • Kunskaper om förekommande stödsystem, t.ex. PRIO, Fenix & Boris.
  • Kunskaper om enklare reparationer av kablage enligt schema.
  • Erfarenhet inom tekniskt underhåll.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten.
Typ av befattning: civil
Omfattning: heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträde enligt överenskommelse.

Förfrågningar om befattningen eller rekryteringsprocessen
Kan ställas till Martin Sävhage, Christer Johansson eller David Edvinsson. Samtliga nås via växeln på 0510-477 000.

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O: Jan Möller, 08 - 440 83 30
Försvarsförbundet OFR/S: Per Gunnarsson, 0510 - 477 000
SACO: Ulf Svensson, 0510 - 477 000
SEKO: Erling Svensson, 0510 - 477 000

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-06. Din ansökan skall innehålla CV med referenser, ett personligt brev, gymnasiebetyg och ev. betyg från högskola/universitet samt intyg/betyg från annan meriterande utbildning. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 september 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren