Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Materielsystemingenjör TP84

Publiceringsdatum
04 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du erfaren inom materielutveckling och/eller systemsäkerhetsarbete inom flygsektorn? Är du ordningsam, van att planera, rapportera, leda samt utföra tekniska bedömningar? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Nu har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande jobb!

Om oss

Teknik - och vidmakthållandeavdelningen (TVA) är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för att hålla samman fortsatt luftvärdighet och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och gemensamma tekniska frågor för alla flygmaterielsystem i Försvarsmakten. Till sektionen på Flygstaben Såtenäs söker vi nu en Materielsystemingenjör till Transportflygsystem 84 (Hercules).

Arbetsuppgifter

Som Materielsystemingenjör TP84 arbetar du under ledning av Teknisk Chef för Materielsystemet TP84 (TCM TP84). Ditt huvudansvar ligger inom konfigurationsledning och systemsäkerhet för att säkerställa systemets prestanda och säkerhet.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:
 • Ledning av konfigurationsutveckling och uppföljning: Du ansvarar för att systemets konfiguration överensstämmer med gällande krav och lagar. Detta innebär att du aktivt bevakar och dokumenterar systemets utveckling över tid.
 • Organisation av ändringsstyrning och möten: Du leder och protokollför möten för att hantera ändringar i systemet och säkerställer en effektiv kommunikation mellan olika intressenter.
 • Genomförande av systemsäkerhetsgranskningar: Du utvärderar systemets säkerhet enligt fastställda krav och standarder för att identifiera och åtgärda potentiella risker och sårbarheter.
 • Uppdatering och följd av SSMP TP84: Du ansvarar för att hålla dokumentationen om konfigurationshantering och systemsäkerhet uppdaterad och följer upp att åtgärder enligt planen genomförs.
 • Designansvarig nivå A med att utvärdera systemarbetet för att säkerställa att typsystemet uppfyller alla relevanta kravspecifikationer, lagkrav samt krav från system- och informationssystem.
 • En av systemets kontaktpersoner mot FMV.
 • Utöver detta utför du även övriga administrativa uppgifter inom TVA/Flygstaben enligt direktiv.
Kvalifikationer:
 • Civil- eller högskoleingenjör med relevant inriktning, eller motsvarande kunskaper och kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • God kännedom om civila och militära regelverk inom luftfartsindustrin.
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
 • B-körkort.
Meriterande:
 • Erfarenhet av arbete med konfigurationsledning och systemsäkerhet inom Försvarsmakten eller andra verksamhetsstandarder.
 • Erfarenhet av FM stödsystem inom flygområdet samt kunskaper om regelverken inom Militär Luftfart.
Personliga egenskaper

Befattningen kräver god teknisk allmänförståelse, förmåga att genomföra tekniska analyser och utarbeta förslag till hantering av tekniska ärenden, samt förmåga att läsa och skriva tekniska dokument på engelska. Du bör vara noggrann, strukturerad och ha förmåga att arbeta både i team och enskilt. Erfarenhet, mognad och omdömesfullhet är också viktiga egenskaper för denna befattning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen

Detaljchef VMHL TP84, Marcus Sjöberg

Teknisk Chef Materielsystem TP84, Fredrik Gustavsson

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00.

Övrigt

Anställningsform: civil tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: 100 %.

Arbetsort: Såtenäs.

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas. Jourtjänst kan förekomma i samband med övningar/insatser. Tjänsteresor inom och utom landet kan förekomma.

Fackliga företrädare

OFR/O Anders Wedin

OFR/S Caroline Nilsson

SEKO Jan Salomonsson

SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-27. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 350 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 5100 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren