Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Handläggare elsäkerhet till Skaraborgs flygflottilj F 7

Publiceringsdatum
16 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om enheten

F 7 har olika verksamheter som bedrivs på flera olika verksamhetsorter och spänner över en mängd kompetensområden. Som Elsäkerhetshandläggare tjänstgör du vid genomförandeavdelningen A 3 inom F 7 Flottiljstab.

En fungerande elförsörjning är viktig för att F 7 skall kunna lösa sina uppgifter. En hög elsäkerhet är nödvändig både för att reducera risker för skada på personal, materiel, egendom och tredje man samt att elanläggningarna skall vara driftsäkra. Ett systematiskt elsäkerhetsarbete skall vara en naturlig del av både arbetsmiljöarbetet ochverksamhetssäkerheten. Inom Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession, samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Elsäkerhetshandläggare kommer du att stödja förbandschefen och dennes linjeorganisation i arbetet med att bedriva ett systematiskt elsäkerhetsarbete och att förebygga tillbud och olyckor. I din roll ingår det att följa upp och utveckla elsäkerhetsarbetet vid förbandet. Du kommer att genomgå Försvarsmaktens utbildningar för elsäkerhetshandläggare.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår:
 • Analysera förbandets behov av roller inom elsäkerhet samt att rutiner för egenkontroll av elektrisk utrustning finns och är aktuella.
 • Medverkar vid och genomför inspektioner, kontroller och revisioner i den dagliga verksamheten och vid övningar.
 • Medverka till att förbandets utbildningsbehov inom elsäkerhet och strömförsörjning tillgodoses, där genomförande av elsäkerhetsutbildning för chefer och personal är en viktig uppgift för dig.
 • Vara kontaktperson för elsäkerhetsfrågor inom förbandet och mot Försvarsmaktens övriga elsäkerhetshandläggare, samt samverka med elinstallatörer m.fl.
 • Rapportera och följa upp inträffade tillbud och olyckor inom elsäkerhetsområdet
 • Beredd stödja förbandet i övriga uppgifter inom verksamhetsäkerhetsområdet.
KRAV

Kvalifikationer
 • Utbildning inom arbetsmiljö och/eller elsäkerhet, eller motsvarande praktisk erfarenhet med relevans för Försvarsmaktens verksamhet.
 • Dokumenterade kunskaper om arbetsmiljö- och ellagstiftningen.
 • Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska.
 • B-körkort för manuell växellåda.
 • Svenskt medborgarskap.
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du kunna arbeta självständigt, leda projekt och ha en god samarbetsförmåga. Vi tror att du trivs med att ha ett stort eget ansvar för att kunna planera och driva arbetsuppgifter samtidigt som du jobbar nära dina kollegor. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har hög integritet. Det viktigt att du vet hur du agerar under stress och kan prioritera ditt arbete utefter situation.

De du möter i arbetet kommer ha olika goda kunskaper om ditt expertområde. Därför är det viktigt att du kan anpassa din kommunikation efter både mottagaren och situationen.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Egen el-auktorisation A.
 • Flerårig erfarenhet från arbete med arbetsmiljö och elsäkerhet inom mark- och sjöverksamhet.
 • God kännedom om och erfarenhet av Försvarsmaktens systematiska elsäkerhetsarbete.
 • God vana att utbilda större och mindre grupper.
 • God erfarenhet av användning av datorer och IT-system.
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på engelska.
Övrigt

Anställningsform: civil tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Sysselsättningsgrad (hel-deltid): heltid

Arbetsort: Såtenäs

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Pia Johansson via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson

SACO, Ulf Svensson

SEKO, Erling Svensson

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-27. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren