Hoppa till innehåll

Global Product Category Manager Dishwashing

Publiceringsdatum
03 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Asko Appliances AB söker en Global Product Category Manager Dishwashing till vårt kontor i Lidköping.

ASKO har en bra historia! Det startade 1950 i Vara, Sverige med en innovativ ung mans dröm om att tillverka en tvättmaskin till sin mor för att göra livet lättare för henne. I mer än 70 år har ASKOs produkter hjälpt människor över hela världen att laga mat, diska, tvätta och ta sig an familjen med största möjliga hänsyn till miljön. Med ett unikt skandinaviskt arv kombinerar ASKO prisvinnande design med smarta funktioner och lösningar och skapar produkter som blir en oumbärlig del av ditt hem och ditt liv. ASKO är känt för att utveckla och producera produkter av hög kvalitet och med vår speciella skandinaviska prägel på både form och funktion. Sedan starten har det varit vårt mål att tillverka förstklassiga produkter som lever upp till och helst överträffar de förväntningar som våra kunder kommer ställa i många år framöver. Vi använder de bästa materialen när vi tillverkar våra produkter så de håller längre. Vi testar alla våra produkter innan de lämnar fabriken och kör dessutom livslängdstester på våra tvättmaskiner och torktumlare i ca 10 000 drifttimmar vilket motsvarar ca 20 års användning i hemmet. Diskmaskinerna livslängdstestats i 12 500 drifttimmar, vilket motsvarar 20 års användning i hemmet.


Läs mer på www.asko.com

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Global Category Manager kommer du att ansvara för utvecklingen av produktsortimenten för våra diskmaskinsprodukter i såväl premiumsegmentet för hushåll samt vårt professionella segment. Som Category Manager och produktspecialist är du en nyckelperson inom vår affärsprocess. Rollen innebär att vara delaktig i definitionen av produktkraven tillsmmans med Produktchefen för respektive affärsområde och därefter ansvara för att kommunicera och bevaka att aktuella krav realiseras i våra produktutvecklingsprojekt i egenskap av projektledare för definitionsfasen och därefter som projektägare. Våra diskmaskiner utvecklas vid vårt kompetenscenter för diskmaskiner i Lidköping och produceras i Slovenien. Samarbete och projektledning av externa OEM-tillverkare kan också komma att bli aktuellt.

Du kommer ha ett nära samarbete med Global Product Mangers för områdena Domestic & Professional för att förstå kund- och kommersiella krav för att kunna omsätta dessa i produktprojekt samt tillsammans med R&D, produktion och kvalitet leda arbetet med att utreda konsekvenser samt efter beslut realisera dessa i utvecklingsprojekt.

Du kommer representera ASKO i våra tvärfunktionella produktprojekt som projektledare och därigenom verka och ansvara för att specificerade krav uppfylls för såväl våra hushålls- som våra professionella diskmaskinsprodukter. Projektledaransvaret sträcker sig från den tidiga definitionsfasen av våra nyutvecklingsprojekt fram tills beslutat Business case. Efter beslutat business case går det formella projektledaransvaret över till R&D men bevakningen av produktkraven samt representationen av kunden ligger kvar hos Global Category Manager som projektägare genom hela projektet.

I rollen ingår att vara uppdaterad kring gällande produktkrav för branschen och varumärket ASKO samt generella trender inom segmentet för att på så sätt kunna styra produktprojektet i rätt riktning vad gäller prestanda & features, kvalitet, tid och kostnad. Projektdefinitionen görs i samråd med Global Product Manager samt vår designavdelning som alla är stationerade i Lidköping.

Tjänsten innebär frekventa kontakter med framförallt vår R&D avdelning i Lidköping och fabrik/ huvudkontor i Slovenien, men även externa internationella leverantörer, varför resor i tjänsten ingår (uppskattningsvis ca 30 dagar per år beroende på projektstatus).

Eftersom tjänsten kommer att innebära delaktighet i diskmaskinsprodukternas hela livscykel kommer även frågeställningar kring produkter i löpande produktion att förekomma. Du kommer att rapportera till Head of Global Product Management Laundry & Dishwashing i Lidköping.

Din profil

Vi tror att en teknisk högskoleexamen är en förutsättning för att lyckas i rollen samt att du har minst 5 års erfarenhet från internationellt produktutvecklingsarbete. Du har internationell resvana, god teknisk förståelse och erfarenhet från internationella produktutvecklingsprojekt som projektledare. Du uttrycker dig väl både i tal och skrift såväl på svenska som på engelska som är vårt koncernspråk Du har förmågan att arbeta utifrån ASKO varumärkets kärnvärden ”Built like a professional”, ”Scandinavian Design” och ”Care”.

För den här tjänsten lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du affärsorienterad, driven och engagerad. Du är en lagspelare som drivs av att arbeta i team mot gemensamma mål, likväl som du har en stark självständig förmåga och tar eget ansvar. Du har god erfarenhet av Officepaketet (Outlook, Word, Excel, PowerPoint) samt innehar B-körkort.

Vi ser det som en merit om du har erfarenheter från vitvarubranchen (hushåll eller professional) samt om du har dokumenterade kunskaper inom projektledning och/ eller produktutveckling, gärna för konsumentprodukter.

Ansökan

Du skickar dina ansökningshandlingar och CV på engelska till rekrytering@asko.com senast den 11 augusti 2024. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi undanber oss från att bli kontaktade av annonssäljare och rekryteringsföretag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.


För mer information kontakta:

Head of Global Product Management Laundry & Dishwashing: Patrik Brattwall, 0736-63 20 11, patrik.brattwall@asko.com

HR and Payroll Manager: Sara Ahlén: 0730-70 71 21, sara.ahlen@asko.com

Fackliga frågor besvaras av: Unionen Iris Hjortenhed, 0738-686 135

Konfidentiell behandling är en självklarhet.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se