Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Larmtekniker till FMTIS Stockholm

Publiceringsdatum
02 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Har du en utbildning inom larm och säkerhetsteknik? Då är det kanske dig vi söker! Försvarsmakten växer och behöver fler engagerade medarbetare. Vi erbjuder dig ett arbete som skiljer sig från mängden.

Om Förbandet
FMTIS bedriver underhåll av Försvarsmaktens telenät, el/mek, radio, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Larmteknikerns huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att genomföra service och installation samt driftsättning av tekniska säkerhetsanläggningar. Detta genomförs inom och utanför Stockholms garnison vid olika typer av anläggningar. Arbetet innefattar inbrottslarm, passage- samt kamerasystem. Hantering av integration av säkerhetsprodukter i lokal och global nätverksstruktur. Du kommer arbeta i ett team med tekniker som tillsammans ansvarar för drift och underhålla, både i och utanför Stockholms kommun.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi vill att våra medarbetare ska må bra, både på och utanför jobbet. Därför har vi medarbetarnas framtid, hälsa och privatliv i åtanke och arbetar aktivt för att främja välmående och trygghet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasial utbildning inom området el-, teleteknisk inriktning och/eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort (manuell växellåda)
 • Svenskt medborgarskap
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel, noggrann och som trivs att ta stort eget ansvar. Du är en god arbetskamrat och lagspelare samtidigt som du gärna tar egna initiativ. Vi ser även att du har viljan och nyfikenheten att utvecklas inom teknikområdet. Vi ser att du gillar ett arbete med varierande arbetsuppgifter och växlande tempo.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Meriterande
 • Goda kunskaper om nätverksbyggnad
 • Godkänd klättringsutbildning för arbete med stor nivåskillnad enligt AFS 2019:3 71§
 • Genomförd militär grundutbildning med värnplikt, GMU, GSU, Kombattantutbildning alternativt GU-F
 • Militära förarbevis
Övrigt
Civil tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Stockholm

Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 23 maj 2024. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

För mer information om rekryteringsprocessen och tjänsten, kontakta HR generalist Johanna Larsson på Johanna.z.larsson@mil.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren