Hoppa till innehåll

Verksamhetschef och rektor på Sätergläntan

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sätergläntan är en plats med kulturhistoriska anor. Här byggde systrarna Elsa och Wilma Långbers upp ett pensionat och en vävskola för 100 år sedan. Det kom att bli starten till den plats där gediget kunnande och varmt bemötande byggs upp samtidigt som traditionella kunskaper levandegörs och tankar bryts utifrån samtiden.

Sätergläntan är en nutida mötesplats där kunskapen om slöjd och hantverk utforskas av studerande, slöjd- och hantverksföretag samt intresserade på kurser och arrangemang.

Vi har Konst och kulturutbildningar med inriktning på smide, sömnad, trä och väv, som står under tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan, konst och kultur.

Utbildningarna sker under hela året och är uppdelade i läsår, distansutbildningar och veckokurser. Läs gärna mer på hemsidan www.saterglantan.se

Här finns verkstäder och utrustning, internat för ett 50-tal boende, ett bibliotek med studiesamling samt Sätergläntans restaurang Elsa och Wilma.

Vi söker dig som har förmågan att skapa en positiv arbetsmiljö för både medarbetare och studerande. Du bör ha erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter i både strategiska och praktiska frågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande roller och att du är engagerad, driven och resultatorienterad som ledare. Chefs- och ledarerfarenhet med personal- och ekonomiskt ansvar är meriterande.

Du kommer att ha övergripande ansvar för institutets ekonomi och personal, samt vara delaktig i den strategisk planeringen och utvecklingen av verksamheten.

Vi vill även att du är väl bevandrad inom samtida kultur och kulturarvet inom slöjd och hantverk, detta för att kunna förvalta och utveckla dessa i relation till dagens samhälle. Sätergläntan har idag en stark position såväl regionalt, nationellt som internationellt vilket går att stärka ytterligare genom att vidareutveckla relationer och nätverk. I processen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter;

  • Utveckla verksamheten i syfte att stärka Sätergläntans, institutet för slöjd och hantverk, attraktivitet och utveckling inom slöjd-och hantverksområdet
  • Strategiskt och operativt arbete för att utveckla utbildningarna i enlighet med uppsatta mål och kvalitetskrav
  • Ekonomi med budget- och resultatansvar för utbildningsverksamheten och den verksamhet som drivs av Sätergläntan ekonomisk förening
  • Arbetsmiljö- och personalansvar för personalen och de konsulter som medverkar i undervisningen

Tjänsten är ett förordnande på fyra år med möjlighet till förlängning.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
10 juni 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se