Hoppa till innehåll
Elisolation logotyp

Ekonomichef till Elisolation HTM AB i Laxå

Publiceringsdatum
25 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Elisolation är ett växande, producerande bolag med namnkunniga kunder och lång historia. Idag har man 35 anställda. Med anledning av att nuvarande ekonomichef kommer att gå i pension så söker vi dennes efterträdare.

Du står för tryggheten i att redovisning och resultatuppföljning fungerar och du är både strategisk och hands on i hela processen. Som ekonomichef kommer du att spela en nyckelroll i företaget och vara en del av ledningsgruppen.

Vi söker dig som är trygg i redovisningen, systemintresserad, analytisk och lockas av att bidra i Elisolations fortsatta utveckling.

Elisolation ingår sedan 25 år tillbaka i Söderbergföretagen, en familjeägd koncern som investerar och långsiktigt vidareutvecklar nischade marknadsledande bolag inom Norden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du rapporterar till VD och till moderbolaget. På ditt bord vilar ansvaret för såväl strategiska som operativa ekonomifrågor samt förändringsarbete. Företaget har nyligen gjort ett lyckat ERP-byte till Monitor och här finns möjligheter att optimera processer och uppföljning.

Delar av ekonomiprocessen - som fakturering och hantering av inkommande fakturor - utförs på leverans- och inköpssidan.

Du kommer att samarbeta brett i bolaget och dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

  • Löpande redovisning, års- och månadsbokslut och rapportering till ledning och koncern samt analys av avvikelser
  • Moms, deklaration, skatt
  • Betalningar
  • Samarbeta och stödja VD och övriga ledningsfunktioner samt delta i ledningsgruppen för att säkerställa kvalitet och effektivitet
  • Analys och bollplank i lager- och produktionsfrågor
  • Styrelserepresentation
  • Utvecklingssamarbete med andra koncernbolag inom affärsområdet Elkraft

Kvalifikationer och erfarenhet

Du är självgående inom redovisning och har erfarenhet från en roll där du haft ett helhetsperspektiv med ansvar inom ekonomi. Erfarenhet av, och förståelse för, branscher där man arbetar utifrån flöden av inköp, bearbetning, lager och försäljning är meriterande.

Som person och kollega är du prestigelös och trivs i en familjär miljö där alla hjälper varandra. Du är samvetsgrann och målinriktad och tar ditt ansvar att stå upp för ekonomiprocessen.

Systemutmaningar är möjligheter och du ser fram emot att sätta dig in i Monitor för att utveckla ekonomiprocesserna och förbättra ert analysdata.

I grunden har du en relevant högre ekonomiutbildning.

Vad erbjuder företaget dig?

Du kommer till ett välskött och växande företag med bra medarbetarvillkor och stora möjligheter att påverka och utveckla din roll. Dessutom gör den platta organisationen att det är nära till stöd eller bollplank hos såväl moderbolaget som systerbolag.

Placeringsort

Laxå, Venavägen 1

Om företaget

Elisolation är en komplett leverantör av bearbetade plastkomponenter och plast i halvfabrikat. Vår expertis ligger i komponenter som isolerar elektriska tillämpningar. Men, expertis är ingenting utan omtanke. Med äkta engagemang, vilja att ställa upp och benäget bistå med vår kompetens vinner vi tillit och hjälper kunden lyckas, även när kvalitetskraven är hårdast tänkbara.

Med snart 80 år av erfarenhet i ryggen är vi idag en av Nordens främsta specialister på plastkomponenter till elektro-, fordons-, process- och maskintillverkningsindustrin. Av våra kunder finns 80 % inom elkraftssektorn och vi levererar främst produkter av härdplast som isolerar elektriska tillämpningar i allt från de största ställverken till strömbrytaren på vardagsrumsväggen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind:

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV

Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.

Elisolation logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 juni 2024 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren