Hoppa till innehåll
Bohus Räddningstjänstförbund logotyp

Brandinspektör/Brandingenjör

Publiceringsdatum
21 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Arbetsuppgifter

Är du vår nya kollega? Vi söker dig som vill arbeta med samhällsskydd och som vill bidra till att skapa trygghet och säkerhet.

Bohus Räddningstjänstförbund jobbar aktivt med det skadeförebyggande arbetet vilket har till uppgift att förhindra och minska konsekvenserna av bränder och andra olyckor inom våra medlemskommuner.

Som brandinspektör tillhör du förebyggandeenheten där du ingår i ett team som utifrån sina specialistkunskaper hjälps åt att nå enhetens mål. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och innefattar bredden av det olycksförebyggande arbetet inom kommunal räddningstjänst. Du kommer att arbeta med tillsyn enligt lag om skydd mot olyckor och lag om brandfarliga och explosiva varor samt handlägga remisser mot övriga myndigheter och andra aktörer. Andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är information och rådgivning till allmänheten. Tjänsten kan i viss mån komma att anpassas utifrån kompetens och erfarenhet.

Det kommer att finnas möjligheter till kompetensutveckling inom enhetens område och du kommer även att få möjlighet att driva olika typer av projekt samt vara delaktig vid framtagande av rutiner och riktlinjer inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

För oss är det viktigt att du är en lagspelare och gillar att arbeta med andra människor. Du har förmågan att bemöta människor professionellt och respektfullt oavsett situation. Som person är du ansvarsfull och har förmågan att planera ditt arbete på kort och lång sikt. Du är analytisk och kan väga samman information och olika hänsynstaganden i ditt uppdrag. Du har goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift.

Du har lägst Tillsyn A eller motsvarande.

Meriterande Tillsyn B eller motsvarande.

Meriterande med brandingenjörsexamen.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, engagemang och tidigare erfarenheter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från räddningstjänsten.

Annat

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Utdrag ur belastningsregistret ska överlämnas innan anställning .

Arbetsgivaren kommer att tillämpa drogtest.

Intervjuer sker löpandes och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

Din ansökan kommer bli en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att
ansökningshandlingarna kan begäras ut av den som vill. Undantag är ansökningar från personer som har skyddad identitet. Om du av någon anledning inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system kontaktar du den person som anges vid kontakt i annonsen.

Bohus Räddningstjänstförbund logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 april 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bohus Räddningstjänstförbund startades upp den 1 januari 2013 och består av två medlemskommuner, Ale kommun och Kungälvs kommun. Räddningstjänstförbundet har sitt säte i Kungälv.