Hoppa till innehåll
AdwiseHR logotyp

Affärsmässig inköpschef till Pretec i Kungälv

Sista ansökningsdag
03 november 2024 (56 dagar kvar)
Publiceringsdatum
03 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du en affärsmässig inköpschef med god ledarskapsförmåga? Vill du vara med och göra skillnad i ett snabbväxande företag?  Vi söker nu efter en erfaren inköpschef som genom ett gott ledarskap kan optimera och säkerställa en stabil och kostnadseffektiv leveranskedja till Pretec AB. 


Om tjänsten

Pretec är ett innovativt och framgångsrikt företag som levererar förstklassiga produkter och tjänster inom berg- och tunnelkonstruktion, stålbyggnad och prefab-industrin. Som inköpschef hos Pretec kommer du leda och utveckla inköpsavdelning, som idag består av fem personer. Du kommer att ansvara för det strategiska inköpet av varor och tjänster, både på global och nationell nivå. Du kommer att arbeta nära våra leverantörer, kunder och interna intressenter för att säkerställa optimala inköpsprocesser och resultat. Tjänsten kommer innebära planerade resor till Asien och Europa, men även Sverige för att besöka leverantörer. Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden;

  • Planera, utveckla och leda inköpsavdelningen.

  • Bygga och underhålla goda relationer med leverantörer, kunder och interna intressenter.

  • Förhandla och skriva avtal med leverantörer. 

  • Identifiera och utnyttja möjligheter till kostnadsbesparingar, kvalitetsförbättringar och innovationspotential samt säkerställa efterlevnad av lagar och etiska principer.

  • Analysera inköpsdata och trender för att ge strategiska rekommendationer och implementera inköpsstrategier och policys i linje med företagets mål och vision.

  • Övervaka och säkerställa efterlevnad av lagar, regler och etiska principer

  • Övervaka och följa upp inköpsprocessen och leveranser. 

  • Genomföra leverantörsutvärderingar och riskanalyser.

  • Du ingår i företagets ledningsgrupp och kommer rapportera direkt till VD.

Vem är du?

Pretecs konkurrenskraft bygger på bred kompetens och hög servicegrad, med ledorden trovärdighet, lösningsorientering, styrka och professionalism. För att lyckas i rollen som inköpschef hos Pretec behöver du ha förmågan att leda och motivera medarbetare mot verksamhetens mål utifrån Pretec´s värderingar. Du behöver du ha en stark drivkraft att uppnå mål, förbättra resultat samt följa upp inköpsavdelningens arbete. Du bör även vara flexibel, självgående samt ha förmåga att bygga förtroende och samarbeta både internt och externt. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, vilket du bör kunna styrka med goda och relevanta referenser.

Dina kvalifikationer
  • Akademisk examen inom inköp, logistik, ekonomi eller motsvarande. 

  • Minst 3-5 års erfarenhet av inköpsarbete, varav minst 2 års erfarenhet av ledande befattning, meriterande med erfarenheter från internationell miljö.  

  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

  • Goda systemkunskaper för inköpshantering, meriterande med kunskaper i Navision.

  • B-körkort och tillgång till bil är ett krav. 

Vad kan Pretec erbjuda dig?

En utmanande och utvecklande roll i både ett framgångsrikt och familjärt tillväxtbolag med korta beslutsvägar. Du kommer få goda möjligheter att påverka och utveckla ditt arbete inom ditt kompetensområde. Förutom härliga kollegor och en spännande roll kan Pretec erbjuda dig en inspirerande arbetsmiljö i nybyggda och moderna lokaler i Kungälv. Let´s Connect om du vill utvecklas tillsammans med Pretec i Kungälv! 

Om pretec

Pretec AB grundades 2004 och har sedan dess utvecklat ett omfattande sortiment inom berg och tunnel, stålbyggnation samt Prefab-industrin. Med över 3000 lagerförda artiklar, 60 anställda och en omsättning på 508 miljoner SEK år 2023, strävar Pretec efter att vara en ledande helhetsleverantör inom sitt nischsegment. Den generella byggmarknaden distribueras genom byggförhandlare, och försäljning sker huvudsakligen inom Sverige. Läs gärna mer på www.pretec.se

Välkommen med din ansökan!

Snabbfakta:
Företag:
 Pretec AB
Tjänst: Inköpschef
Omfattning: Heltid  
Lön: Fast månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Placeringsort: Kungälv 
Sista ansökningsdag: 2024-11-05

Ansökan: Vi arbetar med löpande urval, i denna rekrytering kommer urval och intervjuer sker i samarbete med AdwiseHR. Ansökan sker endast genom www.adwisehr.se Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsult Ann-Charlotte Bjurbäck på AdwiseHR AB, telefon 0737-77 18 69. Ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och i enlighet med GDPR.

AdwiseHR logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 november 2024 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren