Hoppa till innehåll
Securitas logotyp

Skyddsvakt till Securitas Kiruna

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Som skyddsvakt i Kiruna är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos en våra internationella kunder. Detta gör du exempelvis i en bevakningscentral eller vid en inpasseringskontroll. Som skyddsvakt har du större befogenheter än en väktare och jobbar ofta i nära samarbete med våra kunders personal med objekt som har avgörande betydelse för Sveriges säkerhet.

Arbetet är självständigt och upplevs ofta som fritt, men med ett stort ansvar.

Arbetsuppgifterna är högst varierande och som skyddsvakt kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag. Arbetspassens längd varierar på 8 respektive 12-timmarspass. Vi är en verksamhet som är igång årets alla dagar, vi jobbar sju dagar och ledig sju dagar.

Du kommer till exempel att:

 • Hantera ärenden inom ditt uppdragsområde
 • Säkerställa att inga obehöriga äger tillträde till objekten och att skyddet för objektet upprätthålls
 • Administrativa uppgifter, som bl.a. mejlhantering, dokumentation

Ofta arbetar du vid en entré eller reception och kontrollerar de personer som passerar in och ut. Du blir en första kontakt med kundens besökare, anställda och entreprenörer som besöker arbetsplatsen. Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Vill du bli en del av ett trevligt gäng med kollegor på ett spännande och framtidstänkande objekt, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.


Kvalifikationer

Krav

 • Godkända betyg i svenska och engelska från första året i gymnasiet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal och skrift 
 • B-körkort

Meriterande om du

 • Ha yrkeserfarenhet från säkerhetsbranschen eller har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare
 • har en civil eller militär skyddsvaktsutbildning

Är du inte utbildad, så ordnar vi med rätt utbildning! Du kommer att utbildas till skyddsvakt och väktare. Utbildningarna sker ofta i Kista, vi står för resa och boende.

Som person tror vi att du är serviceinriktad, kunden är alltid i fokus i ditt problemlösande. Du är en självständig person och litar på din egen förmåga, snabbt förstår problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du är lugn och organiserad samt kan hantera periodvis högt arbetstempo, ibland kräver arbetet en hög flexibilitet vid ex. larm kan du lätt prioritera. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer. 

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Att ta ansvar kommer naturligt för dig - du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.


Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten - skicka din ansökan redan idag!

Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Tobias Stålnacke: Tobias.stalnacke@securitas.se.

 • Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning
 • Uppstart enligt överenskommelse och i samband med utbildningsdatum
 • Schemarullningen är jobba 7 dagar, ledig 7 dagar. Både dag- och nattpass. 
 • Vi arbetar med urvalstester
 • Vi kommunicerar i första hand via mail
 • Sista ansökningsdag är 26 maj

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.
Utöver lön enligt kollektivavtal tillkommer även ett lokalt tillägg baserat på restid och yrkeskategori. 

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du har godkända betyg från gymnasiet i svenska och engelska samt blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass därav är svenskt medborgarskap ett krav, en säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att ske inom rekryteringsprocessen.

Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se

Securitas logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 juli 2024 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.

Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.