Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Projektledare till services och underhållsprojekt

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Jobbeskrivning

Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Projektledare som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället!

Som Projekt- och Underhållsledare kommer du arbeta i våra stora serviceavtal med underhåll, service samt felavhjälpning och du kan även få jobba med nybyggnation och projekt. Vi arbetar med både frilednings- och jordkabelnät samt inom olika spänningsnivåer, 0,4-40kv.

Vi söker dig som motiveras av att skapa de bästa förutsättningarna för teknikerna ute i fält och för organisationen. Arbetet innebär stort fokus på säkerhet, framdrift, engagemang och kvalitet. Vår förhoppning är att du kommer att hjälpa verksamheten att växa och därtill generera ytterligare möjligheter i samarbetet med kunder och leverantörer. Säkerheten kommer alltid först inom Vattenfall Services och tillsammans skapar vi Sverige säkraste arbetsplats!

I rollen som Projekt- och Underhållsledare kommer du främst arbeta från ditt kontor men du kommer även vara ute på site. Arbetet är självständigt men samtidigt krävs stort fokus på samarbete och kommunikation mot såväl interna som externa aktörer.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvar för affärsmässig planering samt genomförandet av projekten genom arbetsledning och koordinering.

 • Informera och rapportera om projektets status till beställare

 • Ansvara för det ekonomiska utfallet i projekten/uppdragen samt hantera avslut och uppföljning på ekonomin

 • Vara med på byggmöten och i förhandlingar med kund

 • Aktivt bidra till att vi tillsammans skapar Sveriges säkraste arbetsplats

Resor är en naturlig del av arbetet som Projekt- och Underhållsledare. Projekt inom serviceavtalen kräver kortare dagsresor inom den närmsta geografin.

Kvalifikationer

Som Projekt- och Underhållsledare hos oss kommer du vara teknikernas främsta kontakt för arbetet som utförs i fält. Du leder tekniker och underentreprenörer i deras dagliga arbete med fokus på teknik och framdrift. Utöver teknik är ledarskap och kommunikation en stor del av vardagen och därför söker vi dig som har ett problemlösande och coachande angreppsätt.

Utöver ledarskap är en stor del av arbetet att självständigt kunna driva projekten framåt. Vi söker därför dig som tar ansvar och som har ett stort engagemang för dina uppdrag. Du motiveras av att erbjuda god service och kvalitet gentemot dina kunder, du agerar affärsmässigt med ett gott entreprenörskap samt att du aldrig skulle låta lönsamhet gå före säkerhet. Att kunna kommunicera, informera och förhandla om både pris och tid tillsammans med kunden är en stor del av vardagen för en projektledare.

Hos oss på Vattenfall Services kommer säkerheten alltid först och det innebär att vi måste ha ett accepterande arbetsklimat. Vi finns där för varandra och vi lär oss av varandras misstag. När du börjar hos oss finns det alltid ett mentorskap och beroende på din erfarenhetsnivå varierar mentorskapets längd.

Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:

 • En avklarad gymnasial utbildning eller högre, gärna inom el, elkraft, teknik, entreprenad, anläggning, ekonomi eller annat relevant område
 • Arbetslivserfarenhet av arbetsledning eller projektledning
 • Arbetslivserfarenhet inom el- eller elkraftsområdet alternativt övergripande elkännedom är meriterande
 • Erfarenhet från entreprenadbranschen är meriterande
 • Datorvana (Office-paketet) samt vana av processtyrt arbete i ärendehanteringssystem
 • B-körkort, då resor förekommer i tjänsten
 • God kunskap i svenska språket, både i tal och skrift. Engelska är meriterande
Ytterligare information

Övrig information
Vi erbjuder

Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!

Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.

Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här: Dina kollegor - Vattenfall SE

Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin - Vattenfall Services Nordic AB
Instagram - Vattenfallservices

Placeringsort
Eskilstuna, Gnesta, Katrineholm, Norrköping, Nyköping, Sköldinge eller Trosa. Våra etableringar finns i Nyköping, Norrköping eller Sköldinge och det är på någon av etableringarna du kommer bli placerad. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.

Beroende på erfarenhetsnivå kan hybridarbete bli aktuellt.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef, Lars Malmqvist, 070-221 55 41. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71.

Fackliga representanter för denna tjänst är Alma Svensson Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 19 maj 2024!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren