Hoppa till innehåll
Moelven Wood AB logotyp

Automationsingenjör

Publiceringsdatum
14 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du vara en del av ett framgångsrikt spännande bolag med stark tillväxt och samtidigt skapa en hållbar framtid i trä? Moelven Wood Sverige behöver nu förstärka med en lösningsorienterad person som drivs av att arbeta med utveckling och förbättringar i en automatiserad produktionsmiljö.  

Arbetsuppgifter

I rollen hos oss kommer du vara en viktig länk för produktionsverksamheten och du bidrar aktivt till att utveckla förbättringsarbete i våra produktionsbolag. I nära samverkan med produktionspersonal optimerar du vår anläggning. Du är en nyckelperson som med ständiga förbättringar och projekt utvecklar Moelven Wood SE automatiserade anläggningar. 

Du arbetar med utveckling och underhåll för automationssystemen i Moelven Wood SE  produktionsbolag. Tillsammans i ett team av automationsingenjörer jobbar vi mot att optimera, ansvara för, driva och utveckla projekt och produktion.  Rollen innebär även att vara en supportfunktion för felsökning och avhjälpande av automationsproblem. Du ansvarar för, driver och utvecklar uppdraget.
 
Med små, ständiga förbättringar i såväl utrustning, system och processer förfinar du vårt varuflöde genom hela anläggningen. Tillsammans med underhåll och produktion utvecklar du och förbättrar tillgänglighet och anläggningsutnyttjande.
 
Moelven Wood SE arbetar för utveckling och användning av innovativa och konkurrenskraftiga lösningar inom processindustriell IT och automation. Vi vill vara innovativa och höja automationsgraden i våra anläggningar, med fortsatt utveckling av vårt MES system för att skapa spårbarhet och relevant data för uppföljning.Kvalifikationer

Du bör ha en utbildning inom automation och gärna arbetslivserfarenhet av att arbeta i en industriell miljö. Du har erfarenhet från processindustri, och det är meriterande om du arbetat inom träindustrin. Vi ser gärna att du har har erfarenhet och är van med  programmering i något av systemen Siemens, Mitsubishi, Beckhoff PLC, samt meriterande att ha programmering av SCADA system och konfigurering av OPC-server. Det är också önskvärt om du har arbetat med driftsättning av automationssystem inom industrin.  I övrigt har du goda IT-kunskaper.

När du är varm i kläderna kommer många problem att kunna lösas via dator, oavsett vart du befinner dig, men vissa problem måste lösas på plats. Då resor ingår i tjänsten så är det ett krav att du innehar B-körkort, även om de flesta resor är över dagen och där du kommer hem efter dagens slut  I rollen kommer du även komma i kontakt med bolag utanför Sverige,  som konstruerat och levererat våra maskiner. Därför är det viktigt att du talar och skriver obehindrat på svenska, samt har goda kunskaper i engelska där du kan kommunicera skriftligt såväl som muntligt.Personliga egenskaper
Som person bör du vara lösningsorienterad, strukturerad och trivas med nya utmaningar. Vi kommer lägga stor vikt vid din personlighet, då det är viktigt att du passar in och trivs i vårt befintliga team.  Samtidigt trivs du med att arbeta i ett högt tempo och du inspireras av möjligheten att utvecklas tillsammans med dina kollegor mot gemensamma mål.


Vi erbjuder
Vill du vara med och bygga en hållbar framtid med trä? Våra produkter finns överallt där vi rör oss och vi kan med våra egna produkter klä ett helt hus invändigt som utvändigt. Moelven Wood ser positivt på mångfald och erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett av Skandinaviens största trämekaniska bolag.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning, där du kanske utgår från vårt kontor i Skåre Karlstad. Beroende på vart du bor, så kan du lika gärna utgå från någon av våra industrier i Säffle, Ånimskog, Torsby, Otterbäcken eller Lidköping. 
 
Låter det intressant? Berätta för oss vem du är och varför du tror du skulle passa bra i denna roll. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2024-08-11. Vi kommer att genomföra löpande intervjuer, vilket innebär att tjänsten kan vara tillsatt vid sista ansökningsdag. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta gärna Gustav Östmo, på tfn 070-28 00 183, gustav.ostmo@moelven.se eller Daniel Seger, HR-Ansvarig Moelven Wood Sverige, tfn 010-122 50 61, daniel.seger@moelven.se
 
Du söker tjänsten via moelven.se. Annonsen finns under lediga tjänster. 
 
Vi är nöjda med de rekryteringskanaler vi använder idag och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons..  
Moelven Wood AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 33 produktionsbolag fördelat på 41produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 300 anställda och en årsomsättning på 14,8 miljarder NOK.

Moelven Wood AB är ett helägt dotterbolag till Moelven Industrier ASA och ingår i den Skandinaviska organisationen Moelven Wood. Moelven Wood är producent och distributör av bygg - och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood i Sverige omsätter ca 1,5 mdr SEK varav ca 1,3 mdr i den svenska marknaden. Vi har en stark tillväxt och en mycket god position som ledande leverantör av träbaserat bygg - och inredningsmaterial.

Mer information om Moelven.